Το καρναβαλικό θερμόμετρο θα ανέβει κατακόρυφα στις 21.00 στην πλατεία Γεωργίου με την Τελετή Έναρξης, που αποτελεί μια πρόταση του Πατρινού Γιώργου Πετρίτση και θα επιχειρηθεί μια αναβίωση του Πατρινού Καρναβαλιού από το 1900 έως σήμερα τονίζοντας όλα τα γνήσια χαρακτηριστικά της μεγάλης γιορτής της Πάτρας στο πέρασμα του χρόνου.

Η Τελετή Έναρξης θα βασιστεί αποκλειστικά στην παρουσία του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού.

Οι σκηνές θα είναι 10, μία ανά δεκαετία, με μία διακοπή τη δεκαετία του ΄40 (1940-1950) λόγω πολέμων, κατοχής κλπ , που το καρναβάλι δεν πραγματοποιήθηκε.

Δυο ηθοποιοί πάνω στην κεντρική σκηνή θα μας αναφέρουν με τον τρόπο τους τι σημαντικό έγινε κάθε δεκαετία και αυτό θα αναπαριστάνεται μετά με δράση, με χορό και τραγούδι στη δεύτερη σκηνή μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».

Μόλις τελειώσει το δρώμενο αυτό (μιούζικαλ), η παρουσιάστρια της τελετής έναρξης Νατάσσα Τραγουστή θα καλωσορίσει τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο και στη συνέχεια τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος με την καρναβαλική επισημότητα που αρμόζει στη μεγάλη γιορτή θα κηρύξει την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2017, στο πλαίσιο του τελετουργικού και θα γίνει μια attraction-έκπληξη(!) Την έκπληξη θα πλαισιώσει και η ομάδα της Λευκής Χριστοδούλου (ζούμπα) από το body house , χορεύοντας τα ρεφρέν από τα καλύτερα πατρινά καρναβαλικά τραγούδια, ενώ τα πυροτεχνήματα θα κάνουν τη νύχτα μέρα. Η χαρμόσυνη είδηση της έναρξης του Καρναβαλιού θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα. Μήνυμα ελπίδας, ζωντάνιας και χαράς από τον κορυφαίο στο είδος του θεσμό της χώρας.

Θα ακολουθήσει συναυλία με την ορχήστρα “The Band” για περίπου μιάμιση ώρα με ρυθμούς  latin-disco-rock n roll – πατρινά καρναβαλικά και αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του 60. Η ορχήστρα αποτελείται από καταξιωμένους πατρινούς μουσικούς και τραγουδιστές

Το υπαίθριο πάρτυ και το καρναβαλικό κέφι θα διαρκέσουν μέχρι αργά τη νύχτα με τρεις djs, που θα αναλάβουν τη διασκέδαση στην πλατεία. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διδασκαλία ρόλων: Μιλτιάδης  Παπλάς

Υπεύθυνος ροής προγράμματος και τελική σκηνοθεσία: Κων/νος Αλμπάνης.

Χορογραφίες: Βίκυ Αγόρα

Ενορχήστρωση και επιμέλεια προγράμματος: Αρτέμης Μπεκρόπουλος

Φωτιστής: Λαζανάς Γεώργιος 

Συμμετέχουν

ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ

Γιώργος Πετρίτσης, Μαριάννα Βούλγαρη, Άγγελος Νικολάου, Βάσια Πανάρετου, Μαρία Κατριβέση (λυρική σοπράνο και ηθοποιός μουσικού θεάτρου) , Τάσος Μαραγκός, Νίκος Παπακώστας (τενόρος) 

ΜΟΥΣΙΚΟΙ

Ντραμς: Ευθύμιος Παπαδούλας, Κρουστά: Άκης Χατζημικές, Μπάσο: Αρτέμης Μπεκρόπουλος, Synthesizer: Παναγιώτης Παναγόπουλος, Synthesizer: Γιάννης Γκιούστος, Ηλεκτρική Κιθάρα: Πασχάλης Μπάσης, Σαξόφωνο: Καλιντέρης Φώτης, Τρομπόνι: Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, Τρομπέτα: Γιάννης Βαρβιτσιώτης, Φλάουτο: Αλεξάνδρα Κοσμά, Πιάνο: Olena Fedko. 

ΗΘΟΠΟΙΟΙ (από την ομάδα των υποκριτών)

Δημήτρης Γεωργόπουλος, Άλκης  Σαρακίνης 

ΧΟΡΕΥΤΕΣ

Γεωργία Σακκά, Γεωργία Δουκλιά, Κέλλυ Πουλιάση, Φαίδρα Κοντογεώργου, Κων/να Βαρέλη, Ραφαέλα Σοφία, Ναταλία Τριανταφυλοπούλου, Ιωάννα Μαυραγάνη, Έλενα Τσερπέλη, Αγγελική Παπανδριανού, Φανή Παπαευσταθίου, Ντέμη Κατσαΐτη, Ευδοκία Γαρουφαλή, Λουκία Βεροπούλου, Αλεξάνδρα Παπαδάτου, Αναστασία Τσαγκαρουσιάνου, Αλέξης Γεωργιόπουλος, Θεόδωρος Φεραδούρος, Μίλτος Παπλάς, Ασημάκης Στρατόγιαννης

ΣΧΟΛΗ  ZUMBA

Χριστοδούλου Λευκή, Παξινού Ολίνα, Καρφή  Βιβή, Καράμπελα Πένη, Καραμπέρη Αντιόπη, Κουτράκη Σέβη, Γεωργακοπούλου Δέσποινα, Κουινη Ντία, Παπαχλιμιντζου Παρασκευή, Ζερβού Μέρφη, Χριστινα Λεμονιά, Τσιλιανου Ιωάννα 

DJ’S

Τάκης Αγγελόπουλος, Γιάννης Κανελλόπουλος, Στέφανος Νάσιος 

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΜΕΛΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ 

Παρουσιάστρια της τελετής έναρξης θα είναι η δημοσιογράφος Νατάσσα Τραγουστή και τελάλης θα είναι ο Δημήτρης Χουρδούμης. 

Το χτένισμα της παρουσιάστριας αποτελεί χορηγία του κομμωτηρίου Elvira΄s Hair Studio και το μακιγιάζ της παρουσιάστριας αποτελεί χορηγία της Ματίνας Πανταζίδου.