Η συνέντευξη του πιο πολυσυζητημένου προσώπου των ημερών, του Πατρινού Αρτέμη Σώρρα, το βράδυ της Δευτέρας στον Θέμο Αναστασιάδη και στην εκπομπή «Όλα ξεκόλλα» του ΑΝΤ1 τα είχε όλα. Ατάκες, εκνευρισμό, σκληρές ερωτήσεις, σόου, με συνεργάτες του προέδρου της Ελλήνων Συνέλευσις να του πηγαινοφέρνουν έγγραφα και τσάντες, παράσημα με τα οποία υποστήριξε ότι έχει τιμηθεί από τη Ρωσία ως εθνικός ήρωας, την αποκάλυψη ότι θα είναι υποψήφιος με τον φορέα του στις επόμενες εκλογές, και φυσικά εκατοντάδες δισεκατομμύρια. Ο κ.Σώρρας επέμεινε ότι είναι διαχειριστής έξι ομολόγων αξίας 600 δις, τα οποία διαθέτει στον ελληνικό λαό για να εξοφλήσει τα χρέη του στην εφορία και τις τράπεζες. Το μόνο που ξέχασε, παρά το πακτωλό εγγράφων που είχε απλώσει στο τραπέζι της εκπομπής, ήταν να έχει μαζί του καταθετήριο της τράπεζας του Μόντρεαλ, το οποίο είπε ότι θα παρουσιάσει σε επόμενη εκπομπή...

«Είμαι διαχειριστής τριών τρισεκατομμυρίων»

Ο Αρτέμης Σώρρας υποστήριξε ότι είναι διαχειριστής ενός συμβολαίου 2.875.000.000 δολαρίων από το αμερικανικό δημόσιο και του οποίου η εγκυρότητα έχει αποδειχθεί στο δικαστήριο. Και από τα περίπου 3 τρισεκατομμύρια, κατέθεσε τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια σε μορφή έξι ομολόγων σε τράπεζα στο Μόντρεαλ για να διατεθούν υπέρ του ελληνικού λαού. Η πραγματικότητα είναι, ότι στην περιβόητη δίκη του 2013, οι μηνυτές του κ.Σώρρα δεν απέδειξαν ότι ο Πατρινός επιχειρηματίας έχει στη διάθεσή του το αμύθητο ποσό. Όμως το δικαστήριο δεν απεφάνθη και ότι τα έχει.


Ένας από τους μυνητές του Αρτέμη Σώρρα ήταν ο σημερινός αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συχνά επαναλαμβάνει, ότι ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» ισχυρίζεται ότι εισέπραξε το παραπάνω ποσό από την πώληση στους Αμερικανούς διαστημικής τεχνολογίας που χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες. Ο αμφιλεγόμενος καλεσμένος διέψευσε τα περί διαστημικής τεχνολογίας και έφτασε στο σημείο να μιλήσει προσβλητικά για τον αντίπροεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντάς τον «λαδέμπορα».

Δεν απάντησε όμως πώς και γιατί τοποθετήθηκε ο ίδιος διαχειριστής του επικαλούμενου συμβολαίου των τριών τρισεκατομμυρίων δολαρίων:  «Όταν με ρώτησε μία δημοσιογράφος, της απάντησα ότι τα έκλεψα» είπε αστειευόμενος και επιχειρώντας να περάσει με ντρίπλα την ερώτηση του Θέμου Αναστασιάδη. Όταν ο δημοσιογράφος του ζήτησε να παρουσιάσει το καταθετήριο στην τράπεζα του Μόντρεαλ, ο πρόεδρος της Ελλήνων Συνέλευσις έκανε ότι ψάχνει για λίγο τα χαρτιά του και στη συνέχεια απάντησε: «Θα σας το δείξω στην άλλη εκπομπή». Παράλληλα υποστήριξε ότι είναι και κληρονόμος μετοχών της Τράπεζας Ανατολής. Συγκεκριμένα 40 μετοχών που του άφησε η γιαγιά του, επίσης τεράστιας αξίας.


Σύμφωνα με το protothema, ο Αρτέμης Σώρρας «αποκάλυψε», ότι αν κάποιος δεν θέλει να πληρώσει τα χρέη του από τα 600 δισεκατομμύρια, υπάρχουν άλλα 115 τρισεκατομμύρια στις ελληνικές τράπεζες τα οποία οι ελληνικές κυβερνήσεις μας τα κρύβουν: «Τα δικά μου 600 δις είναι τυρόπιττες μπροστά στα 115 τρισεκατομμύρια απο τα παγκόσμια ταμεία, τα οποία είναι πιστοποιημένα απο τις κυβερνήσεις μας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατιας» είπε χαρακτηριστικά ο καλεσμένος της εκπομπής.

«Θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές»

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο η «Ελλήνων Συνέλευσις» έχει μετατραπεί σε πολιτικό φορέα και στις επόμενες εκλογές ο Αρτέμης Σώρρας θα είναι υποψήφιος. Πάντως όταν πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά πράγματα, ο κ. Σώρρας είχε δηλώσει ότι δεν έχει πολιτικές βλέψεις και μόνος σκοπός του ήταν να σώσει την Ελλάδα ως πατριώτης. «Είμαστε πια πολιτικός φορέας και θα κατέβω στις εκλογές ως “Ελλήνων Συνέλευσις” με στόχο την απελευθέρωση της Ελλάδας. Και εγώ σήμερα είμαι πρόεδρος διορισμένος. Θα κάνουμε συνέδριο για να δούμε αν θα είμαι πρόεδρος ή θα είναι κάποιος άλλος».

Υπόθεση δολοφονίας ψυχιάτρου

Ο Αρτέμης Σώρρας κράτησε αποστάσεις από την υπόθεση δολοφονίας της παιδοψυχιάτρου στη Λαμία, στην οποία θύτης και θύμα ήταν μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις». «Είναι σαν να μου λες ότι αν τσακωθούν δύο μέλη μου είμαι υπεύθυνος εγώ. Η κοπέλα την επόμενη ημέρα θα πήγαινε να ανοίξει το γραφείο της Λαμίας. Τον άλλο τον είχαμε διώξει ήδη μία εβδομάδα, για θέματα εσωτερικής διαδικασίας. Όλα αυτά που λέει μέσα είναι γελοιότητες, πράσινοι δράκοι, δεν ξέρω πού αποσκοπούν όλα αυτά. Η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της. Πάντως τα δικά μας γραφεία είναι σκληροπηρυνικά στη δομή τους» σχολίασε ο Αρτέμης Σώρρας.


Εκτός όμως τα 600 δισ. και τα 3 τρισ., την εξόφληση του δημοσίου και ιδιωτικού χρέους και τη δολοφονία της παιδοψυχολόγου στη Λαμία που απασχόλησαν εκτενώς το «Όλα ξεκόλλα», ο Αρτέμης Σώρρας αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα, πολιτικά και μη. Παραθέτουμε τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις του:

- «Εγώ είμαι ο Εωσφόρος, αυτός που φέρνει το φως είναι ο Εωσφόρος. Ποιος ειναι, ο διαβολος μωρέ; Καλα μωρέ σας έχουν ψήσει ότι είναι κάποια ανθρωπάκια με κερατάκια; Αυτά θα τα λιώσει όλα μαζί, πλάκα μας κάνετε τώρα;».

- «Εμένα με βλέπεις με αμερικάνικα ομόλογα, αλλά είμαι ήρωας για τη Ρωσία. Έχω πάρει και παράσημο» είπε, δείχνοντας ένα μετάλλιο και μία κόκκινη κάρτα που έφεραν το όνομά του.  Όταν ρωτήθηκε γιατί τον παρασημοφόρησε η Ρωσία, άφησε και πάλι το μυστήριο να διαχυθεί στην ατμόσφαιρα: «Αυτοί είχαν ένα λόγο να μου το δώσουν».

- «Το ΔΝΤ είναι κάτι υπαλληλάκια δικά μου και δεν μπορούν αυτά τα ζωντανά ούτε να με πιστώσουν ούτε να με δανείσουν. Ως Κυβέρνηση “Ελλήνων Συνέλευσις” δεν διανοείστε τι θα γίνει στον παγκόσμιο ιστό».

- «Αύριο θα σπάσω τα capital controls, τα οποία είναι ανύπαρκτα. Αύριο το πρωί θα πάω στην τράπεζα να εισπράξω δύο επιταγές. Αν δεν μου τα δώσουν μετρητά, θα τους κλείσω στη φυλακή. Θα φωνάξω την αστυνομία να συλλάβει τον τραπεζίτη».


- «Είμαι ενάντια σε κάθε τι παραολυμπιακό και όχι απέναντι στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Αυτοί (που με κατηγορούν) έχουν βάλει το ρατσισμό και έχουν διαχωρίσει τους ανθρώπους σε ανάπηρους και μη. Εξάλλου στα επόμενα σχέδιά μας είναι μέσα οι ευπαθείς ομάδες. Οτιδήποτε “παρά” είναι λάθος, παρά φύσιν, παράνομος, παραολυμπιακοί. Γιατί πάμε στους Παραολυμπιακούς και χειροκροτάμε; Θέλεις να τρέξεις αδελφέ μου; Πήγαινες. Έχεις ένα πόδι και δεν τρέχεις. Και τι να κάνουμε τώρα; Ας μετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες αν μπορούν».

- «Όποιος με πιστεύει είναι βλάκας. Θα πρέπει να μην πιστεύεις, αλλά να γνωρίζεις. Όποιος πιστεύει, δεν γνωρίζει. Αυτοί  που βλέπετε στα γραφεία μου είναι αυτόνομοι. Με αυτούς τα βάζετε. Δεν τα βάζετε με εμένα, δεν μπορείτε. Περιμένω το οικονομικό έγκλημα και το FBI να με ελέγξουν, να μου κλείσουν και ραντεβού. Και έχουν αργήσει».

- «Κάνω φορολογική δήλωση, αλλά τίποτα, σκουπίδια. Δηλώνω όσα δηλώνει και ο Τσίπρας. Η Ανεξάρτητη Αρχή δεν είναι εφορία, είναι μια ιδιωτική εταιρεία μέσα στην Ελλάδα μας. Αυτό θα πρέπει να το αποτινάξουμε».