Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η φιλοξενία 23 νέων στην Πάτρα στις 31/12/2016 – 2/1/2017 από τους εθελοντές της οργάνωσης AEGEE-Πάτρα. Νέοι προερχόμενοι από την Ισπανία μέχρι την Ρωσία, επισκέφθηκαν την πόλη μας κατά την διάρκεια ενός “Winter University”για τo οποίo συνεργάστηκαν όλα τα ελληνόφωνα τοπικά (Αθήνα, Πειραιάς, Πάτρα, Ιωάννινα, Καστοριά, Θεσσαλονίκη) της AEGEE-Europe.

Η συνολική δράση διεξήχθη από τις 28/12/2016 έως τις 9/1/2017 στις παρακάτω πόλεις: Αθήνα, Πάτρα, Ιωάννινα, Καστοριά και Θεσσαλονίκη, με στόχο να αναδείξει τις ομορφιές της χώρας μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προωθώντας ταυτόχρονα την κουλτούρα και την ιστορία της.

Η οργάνωση μιας τέτοιας δράσης κατά την διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτασμών στην πόλη μας, δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την εθελοντική εργασία των μελών της AEGEE, τις ευγενικές χορηγίες του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (Europe Direct) Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του κτήματος «Ορφανός», καθώς και την ζεστή φιλοξενία των Hotel Atlanta, Δια…Κρητικά και Γιάφκα.

Λίγα λόγια για εμάς:

Η Κίνηση Φοιτητών για την Ευρώπη (AEGEE) είναι μια πανευρωπαϊκή, διεπιστημονική, μη κερδοσκοπική οργάνωση νέων, ανεξάρτητη από πολιτικές κατευθύνσεις, της οποίας η λειτουργία βασίζεται στην εθελοντική εργασία των μελών της. Ιδρύθηκε το 1985 στο Παρίσι και σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πανευρωπαϊκές οργανώσεις νέων με περίπου 13.000 μέλη και παρουσία σε πάνω από 200 Ευρωπαϊκές πόλεις.

Στοχεύει στην αύξηση της κινητικότητας των νέων, την δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ τους, στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και συνεισφέρει στην καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Στην Πάτρα, το τοπικό παράρτημα λειτουργεί από το 1998 και έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία αρκετές δράσεις με συμμετοχή νέων από την πόλη μας και όλη την Ευρώπη.