Μια σειρά φωτογραφιών αποκαλύπτουν μια άλλη όψη της Ρωσίας, αντίθετη από το μεγαλείο της πολύχρωμης Μόσχας με τα καλά διατηρημένα κτίρια.

Οι φωτογράφοι Liza Zhakova και Dima Zharov από την Αγία Πετρούπολη αποτύπωσαν τη δύσκολη ζωή των ανθρώπων σε σχεδόν εγκαταλελειμμένα χωριά, στη δασώδη περιοχή βορειοανατολικά της Μόσχας.

Σύμφωνα με τους ίδιους, δεν είναι ασυνήθιστο ένα ολόκληρο χωριό να κατοικείται από μόνο έναν άνθρωπο! Οι δύο φωτογράφοι δημοσιεύουν το υλικό από το ταξίδι τους στη «ρωσική έρημο» στο Zhakovazharov.ru.

Όπως δήλωσαν, η εντύπωση που τους δημιουργήθηκε από το ταξίδι είναι ότι η ρωσική κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τα χωριά αυτά με στόχο να εξαναγκάσει τους ανθρώπους να μετακομίσουν. Όλα αυτά στην Περιφέρεια Κοστρομά, όπου η απογραφή του 2010 αναφέρει ότι ζουν 667.562 κάτοικοι σε μια έκταση 60.100 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ο πλούτος της Ρωσίας συγκεντρώνεται κατά κύριο λόγο στις μεγάλες πόλεις. Αυτό σημαίνει ότι οι χωρικοί λαμβάνουν κατώτερους μισθούς και χειρότερης ποιότητας υπηρεσίες σε σύγκριση με όσους ζουν στα αστικά κέντρα.

Δείτε τα χαρακτηριστικά φωτογραφικά καρέ…