Πρόκειται για ένα είδος που έχουν τα περισσότερα σπίτια και μπορεί να φανεί χρήσιμο περισσότερο απ' ό,τι φαντάζεστε. 

Το οξυζενέ, λοιπόν, είναι ένα υγρό που μπορείτε να αξιοποιήσετε με διάφορους τρόπους μέσα στο σπίτι και να σας λύσει τα χέρια σε διάφορα μικροπροβλήματα.

Δείτε μερικές εναλλακτικές χρήσεις του...

1. Απολύμανση των σφουγγαριών

Για να απολυμάνετε γρήγορα και εύκολα τα σφουγγάρια της κουζίνας ή του μπάνιου, βουτήξτε τα μέσα σε ένα μπολ με οξυζενέ. Το οξυζενέ θα σκοτώσει όλα τα βακτήρια. Μην ξεχάσετε να πλύνετε πολύ καλά στη συνέχεια τα σφουγγάρια.

2. Καθαρίστε την οδοντόβουρτσα

Μπορείτε να απολυμαίνετε μια φορά την εβδομάδα την οδοντόβουρτσά σας με οξυζενέ καθώς σκοτώνει τα μικρόβια. Μην ξεχάσετε και σε αυτή την περίπτωση να την ξεπλύνετε πολύ καλά. 

3. Καθαρίστε τη λεκάνη της τουαλέτας

Ένας εύκολος και πολύ αποτελεσματικός τρόπος. Ρίξτε περίπου μισό φλυτζάνι οξυζενέ στη λεκάνη και αφήστε το να μουλιάσει για τουλάχιστον μισή προκειμένου να καθαρίσετε και να αφαιρέσετε τους λεκέδες σκοτώνοντας ταυτόχρονα τα μικρόβια.

4. Εξαφανίστε τον λεκέ από κρασί

Αν το χαλί σας λερώθηκε με κρασί, υπάρχει λύση. Ανακατέψτε σε ένα μπολ ίση ποσότητα οξυζενέ και ενός ήπιου απορρυπαντικού και βάλτε λίγο από το μείγμα πάνω στο λεκέ. Αφήστε να απορροφηθεί και στη συνέχεια τρίψτε ελαφρά με το σφουγγάρι. Τέλος, πλύντε κανονικά όλο το χαλί σας και θα είναι σαν καινούριο.