Για το Σάββατο 31/12/2016 (Παραμονή Πρωτοχρονιάς) προβλέπονται χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα των περιοχών της Θράκης (κυρίως Ν. Έβρου), Χαλκιδικής, των νησιών του Β. Αιγαίου, Ανατολικής Θεσσαλίας (Μαγνησία-Πήλιο), Σποράδες, Ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Εύβοιας, Βόρειας και Ανατολικής Πελοποννήσου, ενώ χιονόνερο ή βροχές θα σημειωθούν στα πεδινά των νησιών του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από βορρά προς νότο, με εξαίρεση την Εύβοια. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους στα βόρεια ολικός (αρνητικές θερμοκρασίες ολόκληρη την ημέρα).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 5 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, -2 έως 4 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -3 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 3 έως 8 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 1 έως 4 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 5 έως 8 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε ανατολικούς έως μέτριους 4-5 μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνότερες στα βόρεια και χιονόνερο στις παραθαλάσσιες περιοχές περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία δεν ξεπεράσει τους 4 βαθμούς στο κέντρο και τους 0 βαθμούς στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Νεφώσεις με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά τμήματα του νομού περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανοικτά έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.