Ανακοίνωση εξέδωσε η «Εθνική Πανγαία» που όπως ήδη έχει γράψει το patrasevents.gr, πρόκειται να προχωρήσει σε δύο σημαντικές επενδύσεις, δημιουργώντας δύο ξενοδοχειακές μονάδες, μία κλασικής μορφής και άλλη μια που θα αφορά φοιτητές.

Το ένα από δύο ξενοδοχεία θα δημιουργηθεί στο εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο «Μωρέας». Η ανακοίνωση της "Εθνικής Πανγαία" που φιλοξενείται στο vima αναφέρει τα εξής: 

«Στο πλαίσιο δραστηριοποίησής της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ σε δύο νέους κλάδους, των ξενοδοχείων πόλης και φοιτητικής στέγασης, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι απέκτησε το  100% των μετοχών της εταιρείας ΚΑΡΟΛΟΥ Α.Ε., ιδιοκτήτριας δύο ακινήτων στην Πάτρα (ένα εκ των οποίων είναι το γνωστό ξενοδοχείο με την επωνυμία «MOREAS BEACH»), τα οποία εκμισθώθηκαν προκειμένου να διαμορφωθούν και να λειτουργήσουν, από τον μισθωτή, ως ξενοδοχειακή μονάδα κλασσικού τύπου 116 δωματίων το πρώτο και ως ξενοδοχειακή μονάδα 48 επιπλωμένων διαμερισμάτων, απευθυνόμενων σε φοιτητές,το δεύτερο, έναντι συνολικού τιμήματος 3,7 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ο όμιλος απέκτησε χαρτοφυλάκιο 9 εμπορικών ακινήτων (κυρίως καταστήματα και γραφεία), τα οποία βρίσκονται στην Ιταλία (Ρώμη, Γένοβα, κ.ά.),έναντι συνολικού τιμήματος 21,6 εκατ.  ευρω. Τα ακίνητα, όπως αναφέρεται  είναι εκμισθωμένα,μεταξύ άλλων,σε διεθνούς φήμης εταιρείες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αριστοτέλης Καρυτινός, δήλωσε ότι οι παραπάνω  αποκτήσεις συνεχίζουν την αυξημένη επενδυτική δραστηριότητα της ΠΑΝΓΑΙΑ κατά την τελευταία τετραετία, εντάσσονται πλήρως στη στρατηγική της ΠΑΝΓΑΙΑ για ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της με επιλεγμένες τοποθετήσεις σε ακίνητα με αξιόλογα επενδυτικά χαρακτηριστικά και σηματοδοτούν την είσοδό της ,ως θεσμικού επενδυτή, σε κλάδους με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης».