Λοιπόν, λοιπόν, λοιπόν για αρχή ψυχραιμία! Δεν χρειάζεται να γίνουμε Καρντάσιαν ή Κιντμαν! Πάνω απ’ όλα πρέπει να ξέρουμε τι ταιριάζει στο δικό μας πρόσωπο και να ξέρουμε να αναδεικνύουμε τα δυνατά χαρακτηριστικά μας! Σίγουρα υπάρχουν πολλές εξειδικευμένες τεχνικές για αυτό, αλλά εμείς θα δοκιμάσουμε το σίγουρο και το εύκολο!
Κανόνας νούμερο 1 : Καθαρίζουμε, ενυδατώνουμε την προσωπάρα μας KAI βάζουμε μια βάση! Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα θα προτιμήσετε να είναι σε μορφή σιλικόνης, ενώ αν έχετε άτονη θα προτιμήσετε μια βάση λάμψης για να φωτίσει το foundation που θα επιλέξετε!
Κανόνας νούμερο 2 : Εφαρμόζουμε το foundation της επιλογής μας με σφουγγαράκι ή πινέλο και ΟΧΙ με τα χέρια, γιατί δεν πασαλείβουμε λάδι σε ταψί ...
Κανόνας νούμερο 3 : Σετάρουμε με πούδρα για να σταθεροποιήσουμε τη βάση μας και να κρατήσει μέχρι τις πρωινές ώρες, που θα θυμηθούμε να μαζευτούμε σπίτια μας …(;)
Κανόνας νούμερο 4 : Δημιουργούμε κοψίματα με τη βοήθεια μιας τερακότας, για να κρυψούμε τα τυχόν μάγουλα και προγούλια που δημιουργήθηκαν απ΄ τα μελομακάρονα. Στη συνέχεια βάζουμε και λίγο ρουζ για να φαινόμαστε ροδαλές και χαρούμενες. Στο τσακίρ κέφι κοπανάμε και λίγο highlighter στα κόκαλα του προσώπου για να λαμπυρίζουμε και να πετύχουμε το γιορτινό εφέ χριστουγεννιάτικης μπάλας.
Κανόνας νούμερο 5 : Αφού επιτέλους έχουμε ολοκληρώσει την πολυπόθητη βάση μας, παίρνουμε μια βαθιά ανάσα και συνεχίζουμε με τα μάτια μας. Δίνουμε σχήμα στο φρυδάκι μας, αποφεύγοντας το αετίσιο βλέμμα. Τοποθετούμε τις σκιές μας με στόχο πάντα να κάνουμε το βλέμμα μας ανοδικό. Το μυστικό είναι : Ανοιχτόχρωμη σκιά στο εσωτερικό του ματιού και σκουρόχρωμη στο εξωτερικό και στο κόκαλο. Προτιμήστε γήινους τόνους με γκλίτερ ή χωρίς. Μετά προσθέτουμε μάσκαρα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε αξιοπρεπέστατα να σταματήσουμε. Αν θέλουμε να το ζήσουμε στα άκρα, βάζουμε eye-liner και ψεύτικες βλεφαρίδες. ΑΝ, λέω πάντα!
Κανόνας νούμερο 6 : Επιτέλους, ήρθε η ώρα του κραγιόν. Βάζουμε πρώτα ένα μολύβι χειλιών για να δώσουμε σχήμα και μετά συμπληρώνουμε με ό,τι χρώμα κραγιόν γουστάρουμε. 
Και τέλοοοοοοοοος! Είστε έτοιμες να συναρπάσετε, να μαγέψετε, να σαγηνεύσετε, να αποπλανήσετε κλπ. κλπ.!


Τελικό αποτέλεσμα, make up/ styilng by Sophie

Ήταν μια ριζική μεταμόρφωση από την αδερφή μου. Είναι η αλήθεια ότι μετά από αυτήν την περιποίηση ένιωσα αλλιώς. Εγώ είμαι τεμπέλα. Το καθημερινό και το γιορτινό μακιγιάζ μου είναι το ίδιο. Δεν αλλάζω τίποτα. Πλένω το πρόσωπό μου, βάζω μία ενυδατική, έπειτα απλώνω ένα ελαφρύ make-up, βάζω μπόλικο ρουζ, λίγο eyeliner, λίγη μάσκαρα, ένα κόκκινο κραγιόν και είμαι έτοιμη. Όπως και να ‘χει η επιλογή είναι δική σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φροντίσετε να λάμπετε μέσα σας κάθε μέρα, γιατί αυτό βγαίνει προς τα έξω!

Καλή χρονιά!

Y.Γ. : Το πρόγραμμα που χρησιμοποιήσαμε για την επεξεργασία μαλλιών στην κεντρική φωτογραφία είναι το YouCam Makeup.