Ανεβαίνει η κίνηση στα Καλάβρυτα με την όμορφη πόλη της Αχαΐας που έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα από τα top χειμερινά θέρετρα της χώρας, να ετοιμάζεται να υποδεχθεί το νέο έτος, με αρκετούς επισκέπτες.

Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων για τις μέρες της Πρωτοχρονιάς, έως τώρα φτάνουν το 80% με 85%, ένα ποσοστό που ενδέχεται, εφόσον όλα πάνε καλά να αγγίξει και το 90%.

Ωστόσο, οι ξενοδόχοι των Καλαβρύτων διακρίνουν μία μείωση της επισκεψιμότητας φέτος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. «Πέρυσι τις μέρες της Πρωτοχρονιάς οι κρατήσεις είχαν αγγίξει το 100%, φέτος αναμένεται μία μικρή κάμψη που ίσως να ξεπεράσει το 10%» τονίζει στο patrasevents.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων, Κωνσταντίνος Δαφαλιάς.

Η πτώση αυτή παρατηρήθηκε και τις μέρες των Χριστουγέννων, σε σύγκριση πάντα με την περασμένη χρονιά. «Φέτος ευελπιστούμε οι κρατήσεις να φτάσουν το 90%, κάτι που θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες και από το αν ανοίξουν οι πίστες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων» αναφέρει ο κ. Δαφαλιάς.

Η κάμψη που έχει παρατηρηθεί φέτος, σύμφωνα με τον κ. Δαφαλιά, σχετίζεται με την οικονομική στενότητα των ημερών, αλλά και στο ότι ουσιαστικά δεν έχει λειτουργήσει ακόμα ολόκληρο το Χιονοδρομικό Κέντρο.


Ανοίγουν την παραμονή οι πίστες του Χιονοδρομικού

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο, μέχρι στιγμής, μετά την χιονόπτωση των τελευταίων ημερών, άνοιξε η μία πίστα, ωστόσο αν οι προβλέψεις για τον καιρό επιβεβαιωθούν, το αργότερο έως το Σάββατο, θα έχουν ανοίξει και οι υπόλοιπες πίστες, με τους σκιέρ να απολαμβάνουν το χιόνι.

Τα χωριά γύρω από τα Καλάβρυτα, πάντως, είναι χιονισμένα, ενώ και μέσα στην πόλη των Καλαβρύτων υπάρχει χιόνι. Τα εμπορικά, τουριστικά και τα καταστήματα εστίασης είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες που θα φτάσουν στα Καλάβρυτα για να κάνουν Πρωτοχρονιά.

Παράλληλα, παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς η Φιλαρμονική των Καλαβρύτων θα παιανίζει γιορτινούς σκοπούς, περιοδεύοντας στο κέντρο της πόλης, δίνοντας έτσι ένα χαρμόσυνο κλίμα στην όλη ατμόσφαιρα.