Δύο ιστορικά κτίρια της Πάτρας πρόκειται να αξιοποιηθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Το πρώτο είναι το εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο, «Μωρέας» στην Ηρώων Πολυτεχνείου και το δεύτερο είναι το ιστορικό κτίριο του Μαραγκόπουλου, στον χώρο όπου στεγαζόταν η θρυλική «Αρένα».

Σε ότι αφορά το παλιό ξενοδοχείο «Μωρέας» θα το αξιοποιήσει η εταιρεία «Εθνική Πανγαία», στο πλαίσιο της επέκτασης των επενδυτικών της δραστηριοτήτων και θα το μετατρέψει σε ξενοδοχειακή μονάδα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Πελοπόννησος», η «Πανγαία» απέκτησε το 100% των μετοχών της εταιρείας Καρόλου ΑΕ, ιδιοκτήτριας δύο ακινήτων στην Πάτρα (ένα εκ των οποίων είναι το Μωρέας), τα οποία εκμισθώθηκαν προκειμένου να διαμορφωθούν και να λειτουργήσουν.


Το «Μωρέας» θα μετατραπεί σε ξενοδοχειακή μονάδα κλασικού τύπου 116 δωματίων, ενώ το δεύτερο ξενοδοχείο που θα δημιουργηθεί και το οποίο εκτιμάται ότι βρίσκεται σε διπλανό κτίριο της Ηρώων Πολυτεχνείου θα αφορά 48 επιπλωμένα διαμερίσματα πολυτελείας που θα προορίζονται για τους φοιτητές. Το συνολικό τίμημα της εξαγοράς ανήλθε στα 3,7 εκατ. ευρώ.

Σε ότι έχει να κάνει με το κτίριο της θρυλικής «Αρένα» στην Αγίου Ανδρέου και Βότση, συμφερόντων του Χάρη Τσιμάρα (της οικογένειας που άνηκε και το παλαιό κτίριο του Μωρέας), οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκεί θα στεγαστεί σύγχρονη επιχείρηση, γνωστής αλυσίδας γυμναστηρίου που έχει αναπτύξει τις δραστηριότητες της σε μεγάλα αστικά κέντρα.