Στο κέντρο της πόλης

Η γαλλική κουζίνα είναι από τις αγαπήμενες μου, έχω επισκεφθεί αρκετά εστιατόρια στην Αθήνα που προσφέρουν γαλλική κουζίνα και μόλις έμαθα ότι άνοιξε και στην πόλη μας φυσικά χάρηκα, ειδικά όταν έμαθα ότι το μενού το επιμελείται ο γνωστός σεφ Στάθης Κόκκαλης, καθώς είναι γνώστης της γαλλικής κουλτούρας έχοντας δουλέψει πολλά χρόνια στη Γαλλία.

Σαν χώρος είναι ιδιαίτερος, σου αφήνει την αίσθηση ότι είσαι σε ένα παριζιάνικο μπιστρό, ειδικά όταν κάθεσαι στην πολύ όμορφη σάλα του η οποία έχει δύο επίπεδα και βρεις τραπέζι μπροστά στην τζαμαρία. Όταν το επισκέφθηκα έβρεχε και η ατμόσφαιρα ήταν ιδανική, μεταφέρθηκα νοερά στο Παρίσι στα στενά της Μονμάρτης, αλλά επανήλθα στην πραγματικότητα μόλις πλησίασε ευγενικά ο σερβιτόρος.

 Ο κατάλογός του δεν μιλάει άπταιστα γαλλικά να πω την αλήθεια, δεν βρήκα μία κρεμμυδόσουπα, ένα cassoulet, ένα ratatouille, είχε όμως τάρτα μανιταριών με τυρί τσένταρ η οποία ήταν πολύ νόστιμη και τραγανή και μου άνοιξε την όρεξη για να συνεχίσω με τα υπόλοιπα πιάτα. Δοκίμασα το χοιρινό σιγομαγειρεμένο σε κενό αέρος και το φιλέτο μοσχάρι παγιάρ με λάδι λιαστής ντομάτας και παρμεζάνα. Αυτό που δεν μου άρεσε σαν εμφάνιση ήταν τα συνοδευτικά και των δύο πιάτων τα οποία ήταν πατάτες τηγανιτές και ζυμαράκια, θα προτιμούσα κάτι άλλο για συνοδευτικό, όμως αυτό είναι προσωπικό γούστο ίσως σε άλλους  να αρέσει, βέβαια σαν γεύση δεν υστερούσαν σε κάτι απλά με μία άλλη συνοδεία θα ήταν ιδανικά.


Από κρασί χωλαίνει λίγο το εστιατόριο, είχε στην κάρτα του 2-3 επιλογές από κόκκινο, το ίδιο για ροζέ και λευκό, θα ήθελα να δώσει λίγο έμφαση στο κρασί γιατί γαλλική κουζίνα και κρασί πάνε μαζί. Προτίμησα ένα μπουκάλι κόκκινο "Αροση" merlot από την οινοποιία Καπαρδέλη το οποίο ήταν αρκετά συμπαθητικό.

Γενικά πέρασα πολύ ωραία, έφαγα σε ένα πανέμορφο περιβάλλον εκλεπτυσμένες γεύσεις και με πολύ χαμηλές τιμές, πληρώσαμε 48,50 ευρώ με ένα μπουκάλι κρασί. Το σέρβις ήταν γρήγορο, ευγενικό και διακριτικό.

Στο τέλος ήταν το αποκορύφωμα με τα γλυκά που μας κέρασαν, τριανταφυλλόπιτα με παγωτό,η οποία ήταν εξαίσια, φανταστική, απερίγραπτη, ένα από τα πιο ωραία γλυκά που έχω δοκιμάσει και μάλλον θα ζητήσω τη συνταγή κάποια στιγμή! Το δεύτερο γλυκό ήταν ένα πολύ νόστιμο μιλφέιγ. Δεν ξέρω αν φτιάχνει συνέχεια τριανταφυλλόπιτα αλλά αν βρεθείτε εκεί ζητήστε την και θα με θυμηθείτε. 

Σίγουρα θα ξαναπάω να δοκιμάσω κι άλλα πιάτα, είναι ένα εστιατόριο με πολύ καλή σχέση ποιότητας - τιμής και ωραίο περιβάλλον. Μπορείς να κάτσεις και στο μεγάλο μπαρ που έχει να πιείς το κρασί σου αλλά και να φας και γενικά είναι ένα μέρος που μπορείς να πας μετά την δουλειά και να χαλαρώσεις.

 À bientôt λοιπόν 

Μέχρι την επόμενη γευσιγνωσία »Bon appétit«


ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

La Brasserie de patras

Αράτου 5 Πάτρα

Ωράριο: 19:00 - 03:00

Τηλ. 261 400 7691

fb: La Brasserie de Patras