Στις 27 Δεκεμβρίου θα γίνει η πρώτη επίσημη παράδοση τμήματος της κατασκευής της Ιόνιας Οδού. Η αρχή θα γίνει με το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και αναμένεται να έχει χαρακτήρα πανηγυρικό. Έτσι από περίπου τις 3 το μεσημέρι οι πρώτοι οδηγοί που θα περάσουν από την περιοχή χρησιμοποιώντας το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία μήκους 26χλμ σε συνδυασμό με το ήδη σε λειτουργία τμήμα Κεφαλόβρυσο-Κουβαράς θα δημιουργεί ένα ενιαίο οδικό τμήμα 59χλμ.

Πρόκειται για το γεγονός της χρονιάς για την Αιτωλοακαρνανία αλλά και την Ήπειρο που θα δουν να μικραίνει σιγά-σιγά η χρονοαπόσταση. Η ...καλή είδηση για τους οδηγούς δεν θα είναι μόνο η παράδοση του τμήματος αλλά και η απουσία διοδίων καθώς ο σταθμός διοδίων είναι βορειότερα.

Όπως αναφέρει το ypodomes, μέσα στον Ιανουάριο όμως φαίνεται ότι ολοκληρώνονται και τα έργα στο τμήμα Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο μήκους 33χλμ που θα είναι το αμέσως επόμενο τμήμα καθώς μαζί θα λειτουργήσει και ο μετωπικός σταθμός διοδίων της Κλόκοβας (ακριβώς μετά τη Σήραγγα οδεύοντας προς Ιωάννινα). Τα έργα προχωρούν κάθε μέρα και πιο πολύ και δεν φαίνεται να αργεί πολύ ακόμα η λειτουργία του τμήματος.