Πάμε για μία... διαστημική σόδα στα αστέρια;

Οι Space Soda μας υπόσχονται να μας ταξιδέψουν με την μουσική τους ως στο... διάστημα, έχοντας αφήσει ένα αρκετά θετικό δείγμα από την μέχρι τώρα δουλειά τους, κάτι που φανερώνει τις δυνατότητες τους για το μέλλον.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Οι Space Soda είναι ο Τζίνος Σπηλιωτόπουλος (κιθάρα), ο Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλολος (μπάσο), ο Γιώργος Φούρας (ντραμς) και η Ιωάννα Ζαχαροπούλου (φωνητικά).

Είναι με λίγα λόγια η Πατρινή μπάντα που ενώθηκε πριν από λίγους μήνες, τον περασμένο Μάρτιο και μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα έχει δημιουργήσει τους δικούς της φίλους, το δικό της κοινό, τόσο με τις live εμφανίσεις της, όσο και με τα τραγούδια που έχει ανεβάσει στο διαδίκτυο.

Το LP της που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, με πέντε δικά της τραγούδια, έχει αφήσει μόνο θετικά σχόλια, ενώ το πιο γνωστό της single το Surfing the Life, έχει κάνει ήδη αρκετά views στο you tube.Η μουσική των Space Soda κινείται στους χώρους της alternative rock, έχοντας όμως μέσα της πολλά στοιχεία από pop, funk και διάφορα άλλα είδη που πλαισιώνονται με έναν αρμονικό τρόπο στα τραγούδια τους. Έτσι και αλλιώς δεν τους αρέσουν οι ταμπέλες.

Η μπάντα, αν και έχει ορισμένους μόνο μήνες ζωής, έχει πίσω της αρκετό υλικό το οποίο ετοιμάζεται να αξιοποιήσει, ενώ τα μέλη της κάνουν πολλά σχέδια και έχουν πολλές ιδέες για το μέλλον.

H δουλειά τους είναι καθαρά συλλογική, δεν υπάρχουν συνθέτες και στιχουργοί, αφού τα τραγούδια τους δημιουργούνται και συμπληρώνονται μέσα από τις προτάσεις και τις ιδέες που έχει ο καθένας τους.Για αυτούς, η μουσική, όπως λένε στο patrasevents.gr, είναι μία μορφή προσωπικής επανάστασης, αφού το μεγάλο ζητούμενο για τους Space Soda, είναι να συνεχίζουν να εκφράζονται μέσα από αυτή, έχοντας παράλληλα και την ανάλογη ανταπόκριση από το κοινό.

Ήδη αυτό που εισπράττουν από το κοινό είναι ιδιαίτερα θετικό, με ολοένα και περισσότερο κόσμο να αναζητάει τα τραγούδια τους στο διαδίκτυο και να ρωτάει που θα μπορούσαν να τους ακούσουν από κοντά.

Το γεγονός αυτό τους δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουν. Τα τραγούδια τους μιλούν για τον έρωτα, για τα συναισθήματα, εκφράζουν προβληματισμούς της εποχής και έχουν ένα δυναμικό στυλ που πηγάζει μέσα από την ροκ προέλευση της μπάντας.

Εσείς αν δεν τους γνωρίζετε, δεν έχετε τίποτα άλλο να κάνετε παρά να τους ακούσετε, να τους μάθετε και να τους απολαύσετε!

(Οι φωτογραφίες είναι της Χριστίνας Σπηλιωτοπούλου).