Ο Αϊ Βασίλης έρχεται από την Καισαρεία που λέει και το παραδοσιακό τραγούδι των καλάντων ή μήπως καταφτάνει από την Λαπωνία, όπως τον θέλει η παράδοση των χωρών της δύσης;

Αυτό δεν το ξέρουμε! Εμείς πάντως τον βρήκαμε στην πλατεία Γεωργίου να κάνει βόλτες στο χριστουγεννιάτικο χωριό της Πάτρας και να φωτογραφίζεται μαζί με τα παιδιά που τον περικύκλωσαν με το που τον είδαν.

Το patrasevents.gr μίλησε μαζί του και όπως μας αποκάλυψε, έρχεται από την Λαπωνία, χωρίς όμως να μας πει περισσότερα στοιχεία για την προέλευση και την καταγωγή του.

Χαρωπός, αλλά και προβληματισμένος, τόνισε ότι τον έχει πιάσει η κρίση και μας προσκάλεσε σε μία παράσταση που όπως μας είπε θα πρωταγωνιστήσει και η οποία θα παιχθεί την Τρίτη και την Τετάρτη, σε γνωστό χώρο της Πάτρας.

Μάλιστα, μας είπε ότι εκεί έχει αφήσει το έλκηθρο και τους ταράνδους του, ερχόμενος με τα πόδια από την Ακτή Δυμαίων, στο χωριό της πλατείας Γεωργίου. Είπαμε τον έχει πιάσει η κρίση. Εμείς πάλι κοντέψαμε να χάσουμε τα λόγια μας από το τρακ που μιλήσαμε μαζί του. Αϊ Βασίλης είναι αυτός!


Ο Αϊ Βασίλης στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας