Πλήθος κόσμου πέρασε από τον χώρο της Artion Galleries στην Κηφισιά για να δει από κοντά τα έργα που φιλοξενούνται στην έκθεση που διοργανώνουν ο ζωγράφος Νίκος Καλατζής και ο ποιητής, Χρίστος Ζανιάς.

Οι δύο καλλιτέχνες, αν και προέρχονται από δύο διαφορετικούς καλλιτεχνικούς χώρους, κατάφεραν να ενώσουν την τέχνη τους και να ταυτίσουν τις λέξεις με τις εικόνες και τα χρώματα, εκφράζοντας μέσω αυτών συναισθήματα και καταστάσεις, τα οποία πολλές φορές η ψυχή δεν τολμά καν να ξεστομίσει.

Η έκθεση έχει ξεκινήσει την λειτουργία τους από τις 19 Δεκεμβρίου, ενώ ολοκληρώνεται την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου του νέου χρόνου. Παρά τις λίγες μέρες που έχει ανοίξει τις πύλες της, τον χώρο της έκθεσης έχουν ήδη σπεύσει να επισκεφτούν σημαντικά ονόματα των τεχνών και των γραμμάτων.  

Ο επισκέπτης της έκθεσης ερχόμενος στον χώρο και βλέποντας τα έργα των δύο καλλιτεχνών, έρχεται σε επαφή, τόσο με την ζωγραφική, όσο και με την ποίηση και μέσω της επαφής αυτής συνειδητοποιεί, πόσο αρμονικά μπορούν να συνυπάρξουν αυτές οι δύο μορφές τέχνης που ξεκινούν από διαφορετικό παρανομαστή, αλλά καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα. Στην γλώσσα της ψυχής!

Δείτε φωτογραφίες με ορισμένα από τα ονόματα του πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου που πέρασαν από τον χώρο της έκθεσης.


Γιώργος Καλατζής - Αντωνία Καλατζή - Γιώργ.Σταθόπουλος (ζωγράφος) - Ν.Καλατζής


Χρ.Ζανιάς - Αντωνία Καλατζή - Hannelore Plagge (ALONI editions) - Νικ.Καλατζής


Βασ. Σολιδάκης (ζωγράφος) - Νικ.Καλατζής


Στεφ. Δασκαλάκης (ζωγράφος) - Γιώργ.Σταθόπουλος (ζωγράφος) - Γιώργ.A.Καλατζής - Θαν.Μιχαηλίδης(συλλέκτης)


Νικ.Καλατζής - Ελένη Χρυσικού Κοκκώνη - Χρ.Ζανιάς - Γιώργ.Ρόρρης (ζωγράφος)


Αλ.Φασιανός (ζωγράφος) - Νικ.Καλατζής


Adrea Δασκαλάκη - Μιχάλ.Μαδένης (ζωγράφος)


Χρ.Παϊσιος (πολιτευτής) - Γιώργ.Δημαράκης (συλλέκτης) - Νικ.Καλατζής