Ομαδική έκθεση του εργαστηρίου “Κοσμημα και μεταλλοτεχνία” 
στο χώρο τέχνης Παλ​ί​σσανδρος

Το εργαστήριο “κόσμημα και μεταλλοτεχνία” κλείνει φέτος 10 χρόνια παρουσίας στην πόλη της Πάτρας και κάνει ένα ανοιχτό κάλεσμα σε παλιούς αλλά και στους νέους μαθητές του να δημιουργήσουν κοσμήματα και αντικείμενα με αφορμή την πορεία του εργαστηρίου και την προσπάθεια ένταξης της τέχνης του σύγχρονου κοσμήματος στο χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών.

Η ιδέα του εργαστήριο​υ​ δημιουργήθηκε από την Αγγέλικα Κόμη στην Αθήνα το 2007 και ένα τμήμα του λειτούργησε με επιτυχία και στην Πάτρα. Έκτοτε τα μαθήματα συνεχίζονται και στις δύο πόλεις με κύριο εργαστήριο αυτό της Πάτρας.

Τα τμήματα διαρκούν δύο έτη και συνδυάζουν σχέδιο και κατασκευή κοσμημάτων σε σεμιναριακούς κύκλους τρίμηνων θεματικών εργασιών. Έμφαση δίνεται στη σύγχρονη σχεδίαση και στη χρήση εναλλακτικών υλικών.

Η Αγγέλικα Κόμη ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει πολύχρονη πορεία στο χώρο της σύγχρονης Αργυροχρυσοχοΐας​:​
από το 1991 στον οίκο Λαλαούνη και στη συνέχεια στο Λονδίνο. Έχει διδάξει σχεδόν σε όλες τις βαθμίδες της ειδικότητας που υπάρχουν στην Ελλάδα από το 1995​ κα​ι έχει λάβει μέρος σε πολλές καλλιτεχνικές εκθέσεις ​στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η φετινή έκθεση είναι η έβδομη έκθεση του εργαστηρίου με αφορμή τα δέκα χρόνια λειτουργίας του.

Έχει θέμα “τα αποτυπώματα” με αφορμή την ανάγνωση ενός ποιήματος του Πατρινού ποιητή Χρήστου Τσιάμη με τίτλο “Αστική Εμμονή” το οποίο μιλά για το αποτύπωμα που αφήνει κάποιος σε μια πόλη απ' όπου περνά.