Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τα φαινόμενα στην Κρήτη και στο Καστελόριζο να είναι τοπικά έντονα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά, αλλά μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, αλλά τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, που στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -11 έως 6 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 11, στην Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 9 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 12, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 11, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 5 έως 9 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή βροχή ή χιονόνερο στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στο Σαρωνικό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις και πολύ κρύο νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, και παροδικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα πέσουν στους -4 βαθμούς Κελσίου.