Προβληματισμός υπάρχει στην δημοτική αρχή με το θέμα του Δασυλλίου και του καταστήματος που βρίσκεται εκεί, το οποίο παραμένει εδώ και μήνες κλειστό, χωρίς ο Δήμος να έχει καταφέρει να το αξιοποιήσει.

Οι δύο μέχρι σήμερα διαγωνισμοί που έχουν γίνει υπήρξαν άγονοι, ενώ οι εκτιμήσεις από την Μαιζώνος, αναφέρουν ότι η νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ενοικίαση του Δασυλλίου, θα δημοσιοποιηθεί μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Για την ώρα, το κατάστημα παραμένει ξενοίκιαστο, παρά το ενδιαφέρον που υπήρξε από ορισμένους επιχειρηματίες. Οι καιροί, άλλωστε, είναι δύσκολοι και το κόστος που απαιτείται για μία επένδυση σε ένα χώρο όπως είναι το Δασύλλιο, ιδιαίτερα μεγάλο.

Η δημοτική αρχή βλέποντας την οικονομική κατάσταση που επικρατεί και τους μήνες που περνούν χωρίς το κατάστημα να νοικιάζεται, μείωσε την τιμή του μισθώματος από τα 4.500 ευρώ στα 2.500 ευρώ, αλλά και το ποσό της εγγυητικής από τις 75.000 στις 15.000 ευρώ.

Παραμένει άγνωστο αν ο Δήμος θα προχωρήσει και σε νέα μείωση στην νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος που αναμένεται να δημοσιεύσει.

Το μεγάλο εμπόδιο είναι στους όρους του συμβολαίου

Πάντως, κύκλοι αναφέρουν ότι το μεγάλο πρόβλημα στο ζήτημα αυτό, δεν έχει να κάνει με την τιμή του ενοικίου, αλλά με τους όρους του συμβολαίου.

Οι όροι αυτοί υποχρεώνουν τον ενοικιαστή να πληρώσει τα μισθώματα που αναφέρει η συμφωνία, ανεξάρτητα του ενδεχομένου της παύσης της λειτουργίας της επιχείρησης, σε περίπτωση που αυτή δεν πάει καλά.

Αυτός ο όρος είναι το μεγάλο εμπόδιο για την ενοικίαση του Δασυλλίου. Ενός χώρου που αποτελεί τουριστικό «φιλέτο» για την Πάτρα και από το οποίο ο Δήμος όσο παραμένει κλειστός, χάνει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό από το ταμείο του.