Ολοένα αυξανόμενη είναι η επισκεψιμότητα του Πάρκου των Χριστουγέννων στο Αίγιο, με εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, σε όλη την οικογένεια και πάντοτε με δωρεάν είσοδο. Ο Δήμος Αιγιαλείας και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για πέμπτη συνεχή χρονιά, προσφέρουν ποιοτική ψυχαγωγία σε ντόπιους και επισκέπτες τις ημέρες των Χριστουγέννων και μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, με καθημερινές εκπλήξεις, μουσική, χορό, δρώμενα, κεράσματα για όλους κ.α., τόσο στον χώρο του Πάρκου, όσο και στην Πλατεία Αγίας Λαύρας και στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου στο Αίγιο.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου:

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

Πάρκο Υψηλών Αλωνίων

Ώρα 11:00 «Χορεύοντας αναζητούμε το φωτεινό αστέρι»

Μολυβένια στρατιωτάκια, χιονούλες και παιδιά από το 3ο Νηπιαγωγείο Αιγίου, μας βάζουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων με παραμυθένιες στολές και ονειρικές χορογραφίες.

Ώρα 12:00 μ.μ. «Πήρα από τη νιότη χρώματα».

Γεύσεις, δημιουργίες, αρώματα και μελωδίες από τη Χορωδία του ΚΑΠΗ Αιγίου, με διάθεση νοσταλγική, που θα μας παρασύρει σ΄ ένα ταξίδι αναμνήσεων, υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Νάσση.

Ώρα 17:00 “Χριστουγεννιάτικες περιπλανήσεις’’

Μουσικοκινητικά δρώμενα, ηχοϊστορίες που ζωντανεύουν μέσα από αυτοσχέδια μουσικά όργανα και ανακυκλώσιμα υλικά, παίρνουν μορφή και γίνονται Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους. Τμήμα: Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων ΔΙΕΚ Αιγίου.

Πλατεία Αγίας Λαύρας

Ώρα 16:00-18:00

Face painting στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, από τη Μαίρη Καβούνη, για μοναδικές Χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές στα χαρούμενα παιδικά πρόσωπα.

Ώρα 18:30 «Τρίγωνα Κάλαντα μες στη γειτονιά…»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, τραγουδούν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, με τη συνοδεία ορχήστρας του Πρότυπου Ωδείου Αιγίου.

Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου

Ώρα 20:00 "Άσματα και κεράσματα"

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από τη Γυναικεία Χορωδία παραδοσιακών τραγουδιών. Συμμετέχει στο τραγούδι η Δώρα Πετρίδη. Ύμνους θα ψάλλουν μέλη της σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Κοσμάς ο Μελωδός».
Μουσική επιμέλεια: Σάκης Παπαδημητρίου - Βασίλης Μπίκος.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου

Πλατεία Αγίας Λαύρας

Ώρα  11:00

Μουσικά Χριστουγεννιάτικα ακούσματα από το Dj Νίκο Μανέτα στην Πλατεία Αγίας Λαύρας.

Πάρκο Υψηλών Αλωνίων

Ώρα 12:00 μ.μ. «Smurf show»

Παιχνιδιάρικα στρουμφάκια με mascot στολές μας χαιρετούν, παίζουν, χορεύουν και διασκεδάζουν μαζί μας.

Τρίγωνη Πλατεία

Ώρα 18.00

Η Φιλαρμονική Αιγίου έχοντας αφετηρία την Τρίγωνη πλατεία, διασχίζει την πόλη πλημυρίζοντας τους δρόμους με τις υπέροχες μελωδίες της και καταλήγει στο Πάρκο των Χριστουγέννων, μαγεύοντας μεγάλους και παιδιά.

Πάρκο Υψηλών Αλωνίων

Ώρα 20.00

«Όταν ο Ρούντολφ συνάντησε τον Φρόστι»

Οι μικροί μαθητές του Πρότυπου Ωδείου Αιγίου μας ταξιδεύουν στην χιονισμένη χώρα του Φρόστι και του Ρούντολφ με όμορφες ελληνικές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Αγγελικής Αργυροπούλου.

Υπενθυμίζεται πως καθημερινά μέχρι τις 31 Ιανουαρίου (πλην ανήμερα των Χριστουγέννων) 6.00 με 9.00 το απόγευμα, θα λειτουργεί στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου η έκθεση φωτογραφίας «Day and Night» του Ανδρέα Μεσσήνη.

Το πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αιγιαλείας έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.parkoxristougennon.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram).