Σε αδιέξοδο βρίσκονται ήδη οι διαχειριστές πολλών πολυκατοικιών της Πάτρας.

Ο λόγος; Το πανάκριβο πετρέλαιο έρχεται να βάλει φωτιά στις αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε όσους μπορούν ακόμα να πληρώσουν για κεντρική θέρμανση και σε όσους δεν μπορούν ή αναζητούν άλλες πηγές θέρμανσης.

Οι περισσότεροι θερμαίνονται με σόμπες, υγραέριο και θερμοπομπούς, ενώ όσοι έχουν στα σπίτια τους τζάκια κατατάσσονται στους τυχερούς. Ακόμα πάντως και στις σύγχρονες πολυκατοικίες που οι περισσότερες έχουν αυτόνομη θέρμανση λίγα είναι τα διαμερίσματα που ανάβουν το καλοριφέρ.

Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει σε πολυκατοικία παραλιακής περιοχής είναι από τα «άγραφα». Δύο-τρεις ιδιοκτήτες, που σύμφωνα με τα όσα λέγονται δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, φέρονται να διαφωνούν για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, γεγονός που έχει προκαλέσει θέμα συζήτησης και ποικίλα σχόλια.

Πάντως, το θέμα της θέρμανσης και η προέκταση του αυτή των κοινοχρήστων, αποτελεί θέμα τριβής στις σχέσεις των ενοίκων των παλιών πολυκατοικιών που έχουν κεντρικό καλοριφέρ και όχι αυτόνομο.

Ωστόσο, η διαπίστωση είναι κοινή: Οι πολυκατοικίες, χωρίς καλοριφέρ είναι «κρύες», και πολλές φορές, στα διαμερίσματα κάνει περισσότερο ψύχρα από ό,τι έξω…