Περπατάει μέσα στο δάσος, φορώντας ένα ζεστό μπουφάν και κρατώντας ένα ραβδί στο χέρι. Θα πίστευε κανείς ότι αυτή η γυναίκα απολαμβάνει μία χειμωνιάτικη βόλτα.

Κι όμως υπάρχει μία ολόκληρη ιστορία πίσω από αυτήν την εικόνα που έχει αγγίξει τις καρδιές χιλιάδων ανθρώπων στη Σκωτία.

Μόλις μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, η γυναίκα της φωτογραφίας, η οποία είναι αστυνομικός και μητέρα, ψάχνει να βρει το γιο της – το «αγοράκι» της, όπως τον αποκαλεί - σε ένα δάσος στη Σκωτία.


Το όνομά της είναι Nicola Urquhart  και ψάχνει απεγνωσμένα τις τελευταίες μέρες τον 23χρονο γιο της, Corrie McKeague, ο οποίος είναι μέλος της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας (RAF) και εξαφανίστηκε στις 24 Σεπτεμβρίου, έπειτα από βραδινή του έξοδο.

Η εικόνα της γυναίκας έχει γίνει viral στο  Facebook, καθώς έχει ξεπεράσει τα 200.000 shares σε μόλις μια μέρα.


Η Pippa Jones, κάτοικος της περιοχής που συμμετέχει στις προσπάθειες αναζήτησης, δημοσίευσε την εικόνα και έγραψε: «Αυτή η φωτογραφία, αν ξέρετε ήδη, δε χρειάζεται καμία λέξη» και συμπληρώνει: «Για όσους δεν ξέρετε, αυτή είναι η Nicola Urquhart. Είναι μία αστυνομικός από το Dunfermline της Σκωτίας. Αυτό που έκανε σήμερα ήταν να ψάξει για το γιο της. Αν και είναι ενήλικας, αυτός είναι το μωρό της ακόμα. Θα είναι πάντα το μωρό της. Έχουν ήδη περάσει 11 εβδομάδες τώρα. Είναι σχεδόν Χριστούγεννα» και καταλήγει κάνοντας έκκληση για βοήθεια προς όλους όσους μπορεί να ξέρουν ή να είδαν κάτι:


«Η μητέρα του είναι εξαντλημένη, είναι απελπισμένη. Σας χρειάζεται. Όλους. Γίνετε μέλος της ομάδας αναζήτησης. Κοιτάξτε αυτή τη φωτογραφία. Ο Corrie είναι ο γιος της, που εξαφανίστηκε έπειτα από βραδινή του έξοδο. Θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς οι γονείς που ψάχνουμε για το παιδί μας. Θα θέλαμε ο καθένας να βοηθήσει με κάθε τρόπο. Ένα tweet, ένα share, μία λίρα».


Η άτυχη μητέρα ανέφερε πρόσφατα στο BBC: «Είμαστε εδώ. Ελπίζω να είμαστε ικανοί να βρούμε τον Corrie και αν δεν τον βρούμε σήμερα θα συνεχίσουμε την αναζήτηση».


Η διαδικασία αναζήτησης για να βρεθεί ο νεαρός άντρας συνεχίζεται ακόμα, καθώς έχει κινητοποιήσει και ευαισθητοποιήσει πλήθος ατόμων.