Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε λίγε νεφώσεις οι οποίες σταδιακά στα δυτικά, στα νότια, στη Θράκη και στο Αιγαίο θα αυξηθούν. Αργά το βράδυ υπάρχει πιθανότητα ασθενούς χιονόπτωσης στον Έβρο και στα ορεινά της Μαγνησίας. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, που στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 6 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 10, στην Κεντρική Ελλάδα από -4 έως 10 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 12, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από -1 έως 11 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές 2 έως 13 βαθμούς, αλλά τοπικά στην Κρήτη και στη Ρόδο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι μέχρι το βράδυ στα βόρεια πελάγη σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στα νότια πελάγη σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι ανατολικών κυρίως διευθύνσεων.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθεί 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με πολύ κρύο νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθεί παγετός.