Κρύο και παγωνιά κάνει σε δεκάδες αίθουσες του Πανεπιστημίου Πατρών, με τους φοιτητές να αναγκάζονται να παρακολουθούν τα μαθήματα των καθηγητών τους, φορώντας κασκόλ, σκούφους, γάντια και μπουφάν.

Η διαπίστωση αυτή είναι κοινή και αφορά σχεδόν το σύνολο των σχολών του Πανεπιστημίου Πατρών και των κτιρίων που τις συγκροτούν. Το όλο θέμα έχει φυσικά να κάνει με τις περικοπές της κυβέρνησης στην παιδεία, σύμφωνα με τις επιταγές των εταίρων και την πολιτική λιτότητας που ακολουθείται.

Παρά τις προσπάθειες που έχει κάνει η Πρυτανεία για να δώσει μια λύση στο πρόβλημα εισακούοντας τα παράπονα των διευθυντών της κάθε Πανεπιστημιακής  σχολής, η απάντηση που έχει δοθεί από το υπουργείο Παιδείας είναι ρητή: Να μην βάζουν πετρέλαιο θέρμανσης.

Για όποιον ζει στην περιοχή του Ρίου και γνωρίζει τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν εκεί, καταλαβαίνει τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Η… απαγόρευση του υπουργείου έχει κάνει τις αίθουσες των σχολών του Πανεπιστημίου Πατρών «ψυγεία», με τους φοιτητές και τους καθηγητές τους να βγαίνουν «κατεψυγμένοι» πολλές φορές από τα μαθήματα.

Η κατάσταση είναι υποφερτή στις αίθουσες που τις πιάνει λίγο ο ήλιος. Σε εκείνες όμως που βρίσκονται σε σκιά, χωρίς να τις ζεσταίνει ο ήλιος όταν βγαίνει, το κρύο είναι ανυπόφορο. Για αυτό και σε αρκετές σχολές υπάρχουν πλέον αίθουσες που δεν χρησιμοποιούνται καθόλου. Εκεί έχουμε φτάσει. Να βγάζουμε από τα πανεπιστήμια μας τους αυριανούς επιστήμονες «κατεψυγμένους»…