Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του διακεκριμένου Κλινικού Διαιτολόγου - Διατροφολόγου Δημήτρη Γρηγοράκη με τίτλο: «Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό & Διατροφή» στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας, η Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ) και η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος -συγγραφέας και επίτιμο μέλος της ΕΕΑΣΚΠ κ. Αχιλλέας Παπαδιονυσίου και προλόγισαν η κα Έφη Αναλυτή - Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας, η κα Μάχη Σαλαμαλίκη- Πρόεδρος της ΕΛΕΑΝΑ και η κα Μαργαρίτα Καραγιώργου-Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ, όπου ενημέρωσε τους καλεσμένους για το Σωματείο, ανέφερε τη διαχρονική συνεργασία με τον κ. Δ. Γρηγοράκη και επισήμανε την πολύτιμη ενασχόληση του συγγραφέα με τη διατροφή στη νόσο της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Χαρακτηριστικά είπε: Το πετυχημένο του βιβλίο “Διατροφή & Σκλήρυνση κατά Πλάκας”, χρόνια τώρα μας συντροφεύει και μας οδηγεί σε καλύτερη ποιότητα ζωής.


Μας δόθηκε η καταπληκτική ευκαιρία να γνωρίσουμε τις ικανότητες και την επιστημονική του κατάρτιση. Ο Δημήτρης Γρηγοράκης με το νέο του βιβλίο έρχεται να μας αφυπνίσει για να αντιμετωπίσουμε με έξυπνο τρόπο τις αυτοάνοσες διαταραχές.

Μας διδάσκει καθημερινά πώς να προλαμβάνονται ανεπιθύμητες παθήσεις που ταλαιπωρούν πολύ κόσμο. Μην ξεχνάμε ότι προστατεύοντας την υγεία μας μέσω της σωστής διατροφής αποδεικνύουμε την αγάπη προς τη ζωή και αυτό μας το προσφέρει το έργο του Δημήτρη Γρηγοράκη.

Είναι πράγματι αξιοζήλευτο το έργο του και προκαλεί θαυμασμό το πλήθος ανθρώπων που αναγνωρίζουν την αξία του και τον εμπιστεύονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου αυτού θα διατεθούν στην ΕΕΑΣΚΠ και στην ΕΛΕΑΝΑ και αυτή η απλόχερη διάθεση σε συλλόγους πασχόντων, χαρακτηρίζουν μια σπάνια προσωπικότητα του δημιουργού και του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια από όλους.

Ευελπιστούμε στη συνέχιση του σπουδαίου έργου του με πάθος και με γνώμονα την αγάπη του προς τον Άνθρωπο.

Ακολούθησαν οι ομιλητές , ο κ. Ανδρέας Πέτρου - Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων και η κα Ιωάννα Βασιλακοπούλου - Διαιτολόγος & Διατροφολόγος, όπου μίλησαν για το ουσιαστικό έργο του κ. Δημήτρη Γρηγοράκη και συνεχίστηκε με την πολύ ενδιαφέρουσα και αναλυτική παρουσίαση του ίδιου του συγγραφέα για το νέο του βιβλίο, όπου δέχθηκε ερωτήσεις αλλά και τιμητικές φιλοφρονήσεις από εξαιρετικούς καλεσμένους. Ο Συγγραφέας με μεγάλη ευγένεια ψυχής ευχαρίστησε ενδελεχώς όλους τους συνδιοργανωτές ,συντελεστές και καλεσμένους της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Γηριατρικής – Γεροντολογικής Εταιρείας Ν/Δ Ελλάδος ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας κ. Κώστας Χρυσανθόπουλος, η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου ¨Αγκαλιάζω¨ κα Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη, η σύμβουλος του δημάρχου Πατρέων κα Ήρα Κουρή, η Εθνική εκπρόσωπος Inner Wheel Ελλάδος κα Σίσσυ Αυγερινού, και πλήθος εκλεκτών φίλων.

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ ευχαριστούν θερμά όλους τους φίλους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, το συντονιστή, τους συνδιοργανωτές, τους εξαίρετους ομιλητές, τα μέλη και τους εθελοντές της ΕΕΑΣΚΠ για τη σπουδαία στήριξη και τη σημαντική συμβολή τους στο εθελοντικό έργο του Σωματείου.
Ευχαριστούν επίσης τους Αμπελώνες Κολυπέρα για τη δωρεά των κρασιών και τα Σούπερ Μάρκετ Σιμιτζής για τα εδέσματα που προσφέρθηκαν στους καλεσμένους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ιδιαίτερα ευχαριστούν τον αξιόλογο και χαρισματικό συγγραφέα για την αμέριστη και πολύτιμη προσφορά του. Τέτοιες σπουδαίες πράξεις τιμούν την ανθρώπινη υπόσταση και μας γεμίζουν Αγάπη, Χαρά και Ελπίδα για το μέλλον της ανθρωπότητας.