Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, ο Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας ταξίδεψε στην Αθήνα με διπλό σκοπό, πρώτον, τη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο Ατόμων με Αναπηρία και δεύτερον, την επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι εργαζόμενοι, οι εθελοντές, καθώς και οι λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας του ΣΟΨΥ Πάτρας, συνολικά πάνω από 45 άτομα, ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής για την Αθήνα με λεωφορείο, το οποίο τους παραχωρήθηκε από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Δυτικής Ελλάδας. Ο ΣΟΨΥ Πάτρας, όπως και κάθε χρόνο, έδωσε το παρόν στο Πανελλήνιο Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο Ατόμων με Αναπηρία, για να στηρίξει τον αγώνα αυτών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων για μία κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, κρίνονται απαραίτητες οι πρακτικές αλληλεγγύης και κοινωνικής αυτενέργειας. Για αυτό το λόγο, ο Σύλλογος βρίσκεται στη πρώτη γραμμή υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε περιόδους οικονομικής δυσχέρειας και κοινωνικής αλλοτρίωσης.



Με το πέρας του συλλαλητηρίου, τα μέλη του ΣΟΨΥ Πάτρας κατευθύνθηκαν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο Κοινωνικός – Κοινοτικός Σταθμός Ψυχικής Υγείας του ΣΟΨΥ Πάτρας υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ως εκ τούτου, ο ΣΟΨΥ Πάτρας επισκέφθηκε ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα στην πρόσφατη ιστορία του τόπου, το οποίο αποσκοπεί στην ικανοποίηση των πνευματικών και ψυχαγωγικών αναγκών του Έλληνα πολίτη. Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον κο Πάνο Βαζαίο, υπεύθυνο δωρεάς του Κοινωνικού – Κοινοτικού Σταθμού Ψυχικής Υγείας του ΣΟΨΥ Πάτρας, για την ευκαιρία ξενάγησης στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, το οποίο αποτελεί ανάσα ζωής για την πόλη της Αθήνας. Επιπλέον, τα μέλη του Συλλόγου είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν την έκθεση των σπουδαίων καλλιτεχνών: Γιάννης Μόραλης - Χρήστος Καπράλος «Μία φιλία ζωής και τέχνης».

Ο ΣΟΨΥ Πάτρας αδράττει κάθε ευκαιρία δράσης, που προάγει την ψυχική υγεία και ευεξία του ατόμου. Κάθε πολίτης μπορεί να απευθυνθεί σε αυτόν και να συμμετέχει ενεργά στις εκάστοτε δράσεις του.

Έλα μαζί μας!

Μη μένεις μόνος

Χτίζουμε γέφυρες