Στις 5 Δεκεμβρίου με 9 Δεκεμβρίου 2016 υλοποιήθηκε, στις Βρυξέλλες, η European WET Skills Week. Μια εκδήλωση υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που παρουσιάζει συγκεντρωμένα τα αποτελέσματα εργασίας στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και της σύζευξής της με την απασχόληση.

Ειδικά την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και στην εκδήλωση EUVET Business Forum, αναλύθηκαν οι πολιτικές που αφορούν την ανάπτυξη της καινοτομίας και της απασχόλησης μέσα από την εκπαίδευση και την κατάρτιση, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στα κράτη μέλη.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του Δρ Κλεομένη Μπάρλο, ο οποίος σε συναντήσεις που είχε με άλλους ευρωπαίους εκπροσώπους της Βιομηχανίας όσο και της Εκπαίδευσης παρουσίασε ένα στρατηγικό πλάνο που θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για την βελτίωση της απασχόλησης στην Ελλάδα.

Παράλληλα έθεσε τα κοινά στοιχεία της ελληνικής βιομηχανίας με αυτά άλλων μεσογειακών χωρών και τις παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των εντόπιων παραγωγικών επιχειρήσεων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής JurkiKatainen, η ευρωπαία επίτροπος για την απασχόληση Marie Thyssen, ο υπουργός Έρευνας και Εκπαίδευσης της Νορβηγίας TorbjornRoeIsaksen, ο υφυπουργός εργασίας των ΗΠΑ ChrisLu,  εκπρόσωποι επιχειρήσεων όπως η IBM, BMW, Nestle, Safran κ.α., εκπρόσωποι εργοδοτικών φορέων και εργαζομένων από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και των μεγαλύτερων εκπαιδευτικών φορέων της Ευρώπης.