Την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα κεντρικά και νότια. Ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται στη Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, και την Κρήτη, σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν περαιτέρω. Ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας, Στερεάς και Πελοποννήσου αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά όλης της χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Ο ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -8 έως 6 βαθμούς, στην κεντρική από -2 έως 8, στη νότια από -1 έως 12, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 11, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 0 έως 7, και στα νησιά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου από 3 έως 11.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνότερες. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά του νομού, αλλά κατά τόπους τη νύχτα και στα πεδινά. Η ορατότητα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς.