Στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε το ομαδικό πρωτάθλημα Μπάντμιντον για την Α1 εθνική κατηγορία.

Στην Α1 συμμετείχαν οι καλύτερες 16 ομάδες τις Ελλάδας, το Ρουπελ Σιδηροκάστρου, Α.Ο Θέρμης, Α.Σ Πλατών Σερρών, Φ.Ο.Α Νεάπολης, Α.Σ Φερενικη (Αθήνα), Αναγέννηση Λιβαδειάς, Ο.Α.Γ Ωραιοκάστρου, Ν.Ε.ΠΑΤΡΩΝ, Φ.Ο. Πύργου, Ιάσων Μαλακοπης, Άριών Ξάνθης, ΕΑΤΕΚ, Α.Ο Θήβας, Δίας Σιδηροκάστρου.

Η ΝΕΠ αγωνίστηκε στον όμιλο με την ομάδα του Πύργου, όπου κέρδισε με 4-1, με τον Άριών Ξάνθης, όπου κέρδισε με 5-0 και με τον Ιάσων Μαλακοπης από την Θεσσαλονίκη, αναμέτρηση που έκρινε και την πρωτιά στον όμιλο και ταυτόχρονα την είσοδο στο final four, που ήταν και ο στόχος της ομάδας.

Μετά από πολύ όμορφους αγώνες, η αναμέτρηση ήταν 2-2 και η νίκη θα κρινόταν στο αγώνισμα του μεικτού. Από την ΝΕΠ συμμετείχαν οι Κτενάς Γιώργος και Μαντούκα Ηλιάννα. Το σκορ ήταν ισόπαλο 1-1 και στο τρίτο ΣΕΤ η ομάδα μας ενώ έχανε με 18-20, μετά από μια τεράστια ανατροπή, κατάφερε να κερδίσει με σκορ 24-22. Στο final four αναμετρήθηκε με το Ρουπελ, τον ΟΑΓΩ και το Κάστρο.

Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κάνουμε κάποια νίκη, καθώς στις λεπτομέρειες και για μόλις ένα σετ δεν ανεβήκαμε στο βάθρο, χάνοντας από το Κάστρο με 3-2, σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε στο απλό γυναικών, όπου η Μαντούκα Ηλιάννα αν και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια έχασε με 2-1 από την Έλσα Νιώτη. Από την ΝΕΠ συμμετείχαν οι Αθλητές Καρατζάς Χρήστος, Κουβεριανός Λάμπρος, Κτενάς Γιώργος, Ζιας Παναγιώτης, Δεληβοριά Εύη, Δεληβοριά Χριστίνα, Μαντούκα Ηλιάννα.

Ο προπονητής της ΝΕΠ μας δήλωσε πως είναι πολύ χαρούμενος που τόσα χρόνια η ομάδα του είναι στην Ελίτ του Αθλήματος και παρά τα τεράστια προβλήματα, κυρίως μετά το κλείσιμο του βοηθητικού γηπέδου, η αγάπη των αθλητών για το άθλημα το κρατάει όλα αυτά τα χρόνια ψηλά.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές μας που ταξίδεψαν από μακριά για να βοηθήσουν την ομάδα και κυρίως την Ηλιάννα Μαντούκα που ήρθε στις Σέρρες από το Ηράκλειο Κρήτης.

Στην Κύπρο ο Άκης Σωτηρόπουλος

Στην Κύπρο θα δώσει το παρόν το Μπάτμιντον Πάτρας. Ο Άκης Σωτηρόπουλος, αθλητής του Απολλώνιου, θα συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά που Θα διεξαχθεί στην Λευκωσία, στην κατηγορία των u-13.

Το τουρνουά ξεκινάει την πέμπτη 15 Δεκέμβρη και θα διαρκέσει έως τις 18 Δεκέμβρη. Στόχος για τον μικρό αθλητή της Πάτρας είναι η συγκομιδή εμπειριών μέσα από τα δυνατά παιχνίδια που θα κληθεί να δώσει, καθώς και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην τελική κατάταξη της κατηγορίας του.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη χρονιά που ο Άκης Σωτηρόπουλος συμμετέχει στο συγκεκριμένο διεθνές τουρνουά. Πέρσι κατέκτησε δυο χάλκινα μετάλλια, τόσο στο απλό όσο και στο διπλό αγώνισμα. Καλή επιτυχία!

Κύπελο Χριστουγέννων Μπάντμιντον στο Τόφαλος

27 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το κύπελο Χριστουγέννων Μπάντμιντον.

Αγώνες Μπάντμιντον για μικρούς αθλητές. Θα είναι μια γιορτή όπου οι μικροί αθλητές θα μυηθούν στο αγωνιστικό μπάντμιντον. Οι αγώνες θα είναι για τις κατηγορίες u9, u11, u13 και u15 και θα πραγματοποιηθούν σε ομίλους ώστε όλα τα παιδιά να παίξουν, να διασκεδάσουν σε μια μέρα με πολύ Μπάντμιντον. Στο τέλος θα γίνουν απονομές για τους αθλητές που θα διακριθούν, κλείνοντας έτσι την χρονιά με πολλά χαμόγελα και ανυπομονησία για την επόμενη αγωνιστική μας χρονιά.