Μπορεί το κλίμα στην Πάτρα να είναι γιορτινό και χριστουγεννιάτικο μετά την λειτουργία και του χριστουγεννιάτικου χωριού στην πλατεία Γεωργίου, όμως το γεγονός αυτό δεν έδωσε «φως» στην εμπορική κίνηση των καταστημάτων.

Τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή όπου τα καταστήματα ήταν ανοικτά από το πρωί έως το απόγευμα το κέντρο μπορεί να πλημμύρισε από κόσμο και κάποιοι να έκαναν ορισμένα ψώνια στα μαγαζιά, όμως η εμπορική κίνηση σε γενικές γραμμές, παρέμεινε υποτονική.

Ο κόσμος γέμισε κυρίως τα καταστήματα εστίασης και στις βιτρίνες των εμπορικών μαγαζιών, απλά έριχνε τις ματιές του, χωρίς να μπαίνει μέσα. Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου έκλεισε έτσι αρνητικά για τους εμπόρους, όπως αρνητικά είχε κλείσει και τον Νοέμβριο.

Οι έμποροι ελπίζουν σε κάποια εμπορική ανάκαμψη τις επόμενες μέρες από τις 20 Δεκεμβρίου, με δεδομένο ότι θα καταβληθεί νωρίτερα ο μισθός του Ιανουαρίου στους δημόσιους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.

Πάντως, επίσημα το εορταστικό ωράριο ξεκινά από την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και την επόμενη Κυριακή, στις 18 του μήνα, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.