Με την ματιά του καταφέρνει να εισχωρεί στην ουσία των πραγμάτων, αποδίδοντας την πάνω στον καμβά. 

Με τα λόγια του ο Στέφανος Δασκαλάκης κατάφερε να εισάγει τους φίλους και τους ανθρώπους της ζωγραφικής, στην ουσία της τέχνης και της ιστορίας της.

Αφηγούμενος την δική του πορεία στον χώρο των εικαστικών και των καλών τεχνών, τις σπουδές του και τα κομβικά σημεία της διαδρομής του, ο Στέφανος Δασκαλάκης, «μάγεψε» το κοινό, στην ξενάγηση που έκανε στην Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών.

Ήταν η τρίτη κατά σειρά ξενάγηση που έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης σύγχρονων δημιουργών, μετά από αυτές του Μιχάλη Μαδένη και του Γιώργου Ρόρρη. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε για ακόμα μία φορά και προσήλθε για να γνωρίσει τον μεγάλο αυτόν καλλιτέχνη από κοντά.

Ο Στέφανος Δασκαλάκης ο κατά πολλούς πιο «ακαδημαϊκός» και «κλασικός» εικαστικός που έχουμε αυτή τη στιγμή στην χώρα, στην παραστατική ζωγραφική, μίλησε για το έργο του και ξενάγησε τους φίλους της τέχνης στους πίνακες του.

Η έκθεση σύγχρονων δημιουργών συνεχίζεται με επιτυχία και η προσέλευση του κόσμου παραμένει σε υψηλό επίπεδο, χαράζοντας έτσι νέους δρόμους στην σχέση της Πάτρας και των Πατρινών με την εικαστική τέχνη. Η έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών θα κρατήσει έως τις 7 Ιανουαρίου.

Δείτε το βίντεο του Στράτου Σαραντέα για το patrasevents.gr από την τρίτη ξενάγηση της έκθεσης σύγχρονων δημιουργών.


Τα έργα της έκθεσης παραχωρήθηκαν ευγενώς από την Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το Μουσείο Βορρέ, τους συλλέκτες Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα (Διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης), Σωτήρη Φέλιο, Θανάση Μιχαηλίδη, Γιώργο και Αλίνα Δημαράκη.

Την έκθεση επιμελήθηκε ο ζωγράφος Νίκος Καλατζής, ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες για την συμβολή της στην έκθεση απευθύνουν οι διοργανωτές στην Μαρία Βασιλείου του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης (ΙΣΕΤ).