Είναι ένα θέμα που συζητήθηκε από ορισμένους. 

Μπορεί να θαύμασαν και να εγκωμίασαν το χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας Γεωργίου, στην Πάτρα, λέγοντας τα καλύτερα για τις κατασκευές και τα όσα δημιούργησαν οι υπάλληλοι του Δήμου και του καρναβαλικού συνεργείου, όμως… βρήκαν ότι κάτι λείπει.

Λείπει από το χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας Γεωργίου η φάτνη. Ξεχνούν βέβαια ότι όταν δεν έλειπε η φάτνη δεν υπήρχε πουθενά χριστουγεννιάτικο χωριό. Κάτι που συνέβη για πρώτη φορά φέτος στην Πάτρα.

Μπορεί λοιπόν να μην φτιαχτεί φέτος χριστουγεννιάτικη φάτνη στην πλατεία Γεωργίου (που έχει καλυφθεί σχεδόν από τον χωριό), όμως θα στηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα τρεις σε άλλα σημεία της Πάτρας.

Η μία ήδη έχει στηθεί και μιλάμε για την φάτνη στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Είναι η φάτνη που βρίσκεται δίπλα από τον παιχνιδότοπο που υπάρχει στην πλατεία όλες αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων.

Οι άλλες δύο θα στηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr, στην πλατεία Τριών Συμμάχων στο κέντρο της Πάτρας, όπου θα είναι και η κεντρική, στο στυλ αυτής που γνωρίζαμε τα περασμένα χρόνια στην πλατεία Γεωργίου ενώ η άλλη θα είναι στην πλατεία Ελευθερίας, στην περιοχή των Προσφυγικών, στην λογική ότι ο χριστουγεννιάτικος στολισμός δεν είναι μόνο για την καρδιά της πόλης, αλλά και για τις συνοικίες της.

Να σημειώσουμε ότι σε αρκετές συνοικίες ήδη εκπολιτιστικοί σύλλογοι έχουν προχωρήσει (ή σκοπεύουν να προχωρήσουν), με την συνδρομή του Δήμου, στην τοποθέτηση χριστουγεννιάτικης φάτνης στην κεντρική πλατεία της περιοχής τους ή και σε άλλα σημεία.