«Ήμουν σε κατάσταση μέθης, όταν είπα όσα είπα. Δεν θα έφτανα ποτέ στην πράξη αυτοκτονίας, γιατί είναι πράξη δειλίας. Ήθελα να απομονωθώ και για αυτό με θεώρησαν εξαφανισμένο. Είμαι πολύ καλά και ετοιμάζομαι να επιστρέψω δυναμικά», δήλωσε ο ηθοποιός Σταύρος Μαυρίδης.

Ο ηθοποιός που έγινε γνωστός μέσα από τον ρόλο του στη σειρά «Εγκλήματα», σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Freddo, για την ημέρα που δήλωσε ότι θέλει να αυτοκτονήσει ανέφερε:

«Ήταν μια λανθασμένη δήλωση που ποτέ δεν θα έκανα, γιατί απλά δεν πιστεύω πως ο άνθρωπος πρέπει να αυτοκτονεί. Η πράξη αυτή είναι πράξη δειλίας και τίποτα άλλο. Δεν θα έφτανα ποτέ σε αυτήν την πράξη, γιατί ξέρω να πολεμάω και να αγωνίζομαι».

Αναφερόμενος στην σύλληψή του σχολίασε: «Την ημέρα της σύλληψής μου ήταν απλά μια κακιά στιγμή και τίποτα άλλο. Είχα καταναλώσει λίγο αλκοόλ και όλο αυτό μου δημιούργησε το πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτή την περίοδο εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου. Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος τόσο εδώ μέσα στο νοσοκομείο όσο και έξω με νιώθει σαν δικό του άνθρωπο. Συγκινούμαι και κλαίω με όλα αυτά τα μηνύματα συμπαράσταση που δέχομαι καθημερινά».

Ενώ, για το πότε θα βγει από την ψυχιατρική κλινική, ανέφερε: «Θα μου επιτρέψετε να μην το απαντήσω γιατί είναι ιατρικό απόρρητο. Ωστόσο θα δώσω μια και μόνο τηλεοπτική συνέντευξη εκεί που θα επιλέξω εγώ και θα μιλήσω για όλα».