«ΝΤΟΥ» έκαναν οι φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην πλατεία Δημοκρατίας. Όπως είναι γνωστό οι φοιτητές των Τμημάτων του Αγρινίου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, μάλιστα το πρωί πραγματοποίησαν κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πριν από λίγες ημέρες στο δημαρχείο της πόλης.

Όπως γράφει το agriniosite.gr, η κίνηση αυτή των φοιτητών, να εισέλθουν με πανό (περίμεναν να τελειώσει όπως μάθαμε η εκδήλωση), προκάλεσε όπως φαίνεται και από το βίντεο, την αντίδραση της δημοτικής αρχής Μάλιστα η Αντιδήμαρχος κα. Μαρία Παπαγεωργίου όρμηξε να αφαιρέσει το πανό και να απωθήσει τους φοιτητές αλλά την συγκράτησε ο Δήμαρχος και ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Στούπας. 

Μια κίνηση, η οποία κατά την άποψή μας θεωρείται, άστοχη τη στιγμή που έχουμε διαπιστώσει πως οι πορείες, οι διαμαρτυρίες και οι καταλήψεις των φοιτητών είναι όλες ειρηνικές και χωρίς επεισόδια. Ευτυχώς δηλαδή που την σταμάτησαν  γιατί μάλλον χειρότερα θα έκανε την κατάσταση η κ.Παπαγεωργίου παρά καλύτερη!Βέβαια καλό θα ήταν να μην υπήρχαν ανοιχτά ζητήματα και οι φοιτητές να μην διαμαρτύρονται, αλλά επειδή ζούμε μέσα στα προβλήματα θα πρέπει να τα χειριζόμαστε με λεπτότητα, την στιγμή που η πλατεία ήταν γεμάτη κόσμο.H τήρηση της τάξης είναι δουλειά της αστυνομίας, η οποία παρότι ενημερώθηκε  επέλεξε, για τους δικούς της λόγους, να έχει τον ρόλο του «παρατηρητή». Για εκείνο που αναρωτιόμαστε βέβαια είναι  αν προσπαθούσε να τους απομακρύνει ή να τους αποτρέψει  ποιος μπορούσε να εγγυηθεί ότι όλα θα κυλούσαν ομαλά. Και βεβαίως όταν μια γιορτή χαλάει σε κανέναν δεν αρέσει, όμως ας αναλογιστούν οι πολιτικοί και οι αυτοδιοικητικοί μας, ότι το Πανεπιστήμιο και οι φοιτητές αποτέλεσε  «πιασάρικο θέμα» προκειμένου να ρίξουν ευθύνες οι μεν στους δε και αντίστροφα σε προεκλογικές περιόδους, όμως ουσιαστικά κανένας απ αυτούς και κανένα κόμμα δεν ασχολήθηκε επί της  ουσίας με την επίλυση των προβλημάτων. Άρα είναι περιττό να προσπαθούμε να βρούμε εξιλαστήρια θύματα για το τι και ποιος έφταιξε που χάλασε η γιορτή. Οι υπεύθυνοι της διαμορφωθείσας κατάστασης έχουν πολύ γνωστό ονοματεπώνυμο και γνωρίζουν πως "όταν σπέρνει ανέμους, θερίζεις θύελλες". Αυτούς θα πρέπει να καταγγείλουμε…..


ΑΣΤΟΧΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Μ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ


Δείτε τα σχόλια των φοιτητών στο facebook