Το τσάι είναι ένα αφέψημα πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, καρκίνου και όχι μόνο.

Τις κρύες μέρες του χειμώνα, πολλοί είναι εκείνοι που το επιλέγουν για να ζεσταθούν ενώ βοηθά επίσης στην καταπολέμηση του πονόλαιμου. 

Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες τροφές με τις οποίες το τσάι δεν πρέπει να συνδυάζεται καθώς αυτές εξουδετερώνουν τις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει. Ποιες είναι αυτές;

Σύμφωνα με τους ειδικούς η αντιοξειδωτική δράση του τσαγιού μειώνεται όταν το συνδυάζουμε με τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως το σπανάκι, τα δημητριακά και οι φακές. Ο λόγος είναι ότι ο σίδηρος ενώνεται με τις αντιοξειδωτικές ουσίες και δεν τους επιτρέπει να δράσουν ως συνήθως.