Το νέο της ολοκληρωμένο album κυκλοφόρησε η Πατρινή ροκ μπάντα «Τα Ματωμένα Ρόδα». Πρόκειται για την δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Γράφοντας το τέλος» η οποία περιλαμβάνει 14 τραγούδια.

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου «Οι καρδιές μας ηχούν διψασμένα», «Τα Ματωμένα Ρόδα» καταφέρνουν και κυκλοφορούν μία αξιόλογη δουλειά, με υπέροχα τραγούδια που κινούνται πάντα στο ύφος που χαρακτηρίζει την πατρινή μπάντα, στο ατμοσφαιρικό rock.

Στο νέο τους δίσκο, ωστόσο, τα μέλη του συγκροτήματος, δίνουν μία μεγαλύτερη έμφαση στους ήχους των πνευστών, των εναλλακτικών οργάνων της rock μουσικής (βιολιά, πιάνο κτλ), αλλά και στα γυναικεία φωνητικά.

Πετυχαίνουν, έτσι μία πιο ατμοσφαιρική μουσική στα τραγούδια τους, μια μουσική που μπορεί να χαράξει νέους δρόμους, πάντα πάνω σε αυτά που πρεσβεύουν στην μουσική τους αντίληψη και ταυτότητα.


Το συγκρότημα, πλέον, αποτελείται από δύο μέλη, τον Ανδρέα Σταθούλια (φωνητικά, κιθάρες, πλήκτρα, στίχοι) και τον Νίκο Τζανότη (μπάσο, drum programming, πλήκτρα, στίχοι).

Στην νέα δουλειά του πατρινού συγκροτήματος συμμετέχουν επίσης ως guest μουσικοί, η Ιωάννα Ζαχαροπούλου και η Εύα Γιαννοπούλου (φωνητικά), η Μαρία Κάτελα (βιολιά), ο Αλέξανδρος Κοκκόσης (πιάνο), ο Στέφανος Χαμαλίδης (τρομπέτες) και ο Χρήστος Κυριαζής (σαξόφωνο).

Οι ηχογραφήσεις και οι μίξεις των τραγουδιών έγιναν στο Paris Recording Home Studio από τα ίδια τα μέλη της μπάντας, ενώ το mastering ανέλαβε ο Γιώργος -Κωνσταντίνος Κράτσας.


Ματωμένα Ρόδα - Κατά συρροή δολοφόνοι


Ματωμένα Ρόδα - Μητέρα


Ματωμένα Ρόδα -1η Ιουλίου

Όπως διαβάζουμε στην σελίδα τους στο facebook «Τα Ματωμένα Ρόδα» δημιουργήθηκαν το 2009 στην Πάτρα από τους Ανδρέα Σταθούλια (φωνή), Νίκο Τζανότη (μπάσο), Γιάννη Κόττα (πλήκτρα), Κώστα Αλεξίου (κιθάρα) και Βασίλη Κανέλλη (τύμπανα).

Έχουν δώσει πολλές επιτυχημένες live εμφανίσεις στην πόλη της Πάτρας, έχουν πάρει μέρος σε αρκετά μουσικά φεστιβάλ, ενώ στο ενεργητικό τους μετρούν και δύο ζωντανές εμφανίσεις εκτός Πάτρας, σε Πύργο και Μεσολόγγι.

Τον Ιανουάριο του 2011 ηχογράφησαν το πρώτο τους demo με τίτλο "Νερό απ’τα παλιά", ενώ το 2012 ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ «Οι καρδιές μας ηχούν διψασμένα», το οποίο κυκλοφόρησε διαδικτυακά τον Απρίλη του 2013.  

Ο δίσκος είναι αναρτημένος στη σελίδα του συγκροτήματος στο bandcamp και είναι στη διάθεση του κοινού για ακρόαση.Ματωμένα Ρόδα - Όσα δεν έμαθες ποτέ


Ματωμένα Ρόδα - Οι άγγελοι πέφτουν σαν αστέρια


Ματωμένα Ρόδα - Δυο χέρια παγωμένα

(Οι φωτογραφίες από το νέο άλμπουμ της Πατρινής μπάντας είναι του Alex Beldea).