Στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων

Επισκεφθήκαμε το Μεζεδοτεχνείον στην Τριών Ναυάρχων 58, στην πόλη μας την Πάτρα. Πήγαμε μια καθημερινή μεσημέρι και δεν είχε αρκετό κόσμο, αλλά μας αποζημίωσαν τα σπιτικά φαγητά.
Η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή όπως στα παλιά καλά μεζεδοπωλεία.


Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από τα πολλά φαγητά του καταλόγου: κοτόπουλο πειρασμός {φιλετάκια κοτόπουλο-μανιτάρια-πολύχρωμες πιπεριές-μαυροδάφνη}, πανσετάκια μπύρας {χοιρινά πανσετάκια-θυμάρι-μπύρα-ελαιόλαδο},από ζυμαρικά: σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα, από θαλασσινά: χταπόδι ψητό, σουπιές ψητές, ορεκτικά: ντοματοκεφτέδες, κιμαδοπιτάκια και από σαλάτες: σίζαρ {μαρούλι-κοτόπουλο-μπέϊκον-κρουτόν- παρμεζάνα- σως}, παλέτα της άνοιξης { μαρούλι-λάχανο-καρότο-καλαμπόκι-μαϊντανός-ντρέσινγκ} και πολλά άλλα..


Παραγγείλαμε μοσχαράκι γιουβέτσι, μπουκιές από κοτόπουλο και χοιρινό  με πατάτες φούρνου, σούπα μοσχάρι με κριθαράκι, χόρτα εποχής, τυροπιτάκια κι ένα μπουκάλι κρασί ροζέ «Αρμονία».

Ας ξεκινήσουμε με την σούπα μοσχαράκι με κριθαράκι. Αυτό το πιάτο θύμιζε σπιτικό φαγητό, το μοσχαράκι ήταν μαλακό και καλομαγειρεμένο, με φρέσκια ντομάτα. Οι μπουκιές από  κοτόπουλο και  χοιρινό ήταν ένα αρκετά γευστικό φαγητό, με ελαφριά σάλτσα και νόστιμες πατάτες. Το μοσχαράκι γιουβέτσι ήταν νόστιμο, το κριθαράκι χυλωμένο όσο έπρεπε και το κρέας καλοβρασμένο. Τα τυροπιτάκια μας εντυπωσίασαν όχι μόνο επειδή ήταν χειροποίητα, αλλά και γιατί είχαν μια ωραία και μυρωδάτη γέμιση. Τα άγρια χόρτα εποχής είχαν ζωντανό χρώμα και φαίνονταν φρέσκα. Το cheesecake που μας πρόσφερε το μαγαζί, ήταν εξαιρετικό και προφανώς χειροποίητο.Οι μερίδες ήταν ικανοποιητικές, υπήρχε μικρή αλλά καλή λίστα κρασιών και η εξυπηρέτηση ήταν πολύ καλή.

Πληρώσαμε περίπου 40 ευρώ.

 

Μέχρι την επόμενη γευσιγνωσία » Bon appétit «


Που μπορείτε να το βρείτε