Σε λίγες εβδομάδες πλησιάζουν οι ομορφότερες γιορτές του χρόνου, αυτές των Χριστουγέννων. Από πολύ νωρίς πλέον, ακόμη και από τις πρώτες εβδομάδες του Νοέμβρη, αρχίζει ο στολισμός στα σπίτια και τα μαγαζιά σε μια προσπάθεια να αλλάξει ο κόσμος ψυχολογία.

Τι συμβαίνει όμως όταν αυτό δεν είναι αρκετό για να αλλάξει ο εσωτερικός σου κόσμος; Καλά και χρυσά τα στολίδια, τα δώρα και όλο το μαγικό σκηνικό όμως στην περίπτωση που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης τα προαναφερθέντα παίζουν τον τελευταίο ρόλο.

Δυστυχώς όσο περνούν τα χρόνια και η κρίση βαθαίνει τόσο αυξάνεται και ο αριθμός των συνανθρώπων μας που δεν έχουν ούτε για τα προς το ζην.

Από την άλλη πλευρά, σαν λαός αιώνες τώρα έχουμε αποδείξει πως τα κύρια χαρακτηριστικά μας είναι η δύναμη, η ανθρωπιά και το φιλότιμο. Έτσι, δεν είναι λίγοι εκείνοι που όχι μόνο στις γιορτές αλλά και καθημερινά από το υστέρημα τους θα βοηθήσουν εκείνους που έχουν πραγματική ανάγκη.

Ένα χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα έχει να μας "δείξει" η πόλη μας από μια τετραμελής οικογένεια που ζει στο κέντρο της Πάτρας. Ζουν με τη σύνταξη του πατέρα και την ημιαπασχόληση της κόρης ενώ η μητέρα και η άλλη κόρη δεν δουλεύουν. Την περασμένη εβδομάδα ο άνδρας σε συζήτηση που είχε με ένα γείτονα σχετικά με την κατάσταση της Ελλάδας πληροφορήθηκε το δράμα που βιώνουν 2 οικογένειες στην περιοχή τους.

Επρόκειτο, σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr, για φαμίλιες με άνεργους γονείς και μικρά παιδιά που ζουν με ελάχιστα χρήματα και η τροφή τους εξαρτάται αποκλειστικά από τη βοήθεια του Δήμου.

Επιπλέον, το ένα σπίτι είχε να δει το φως κάμποσους μήνες καθώς η ΔΕΗ τους είχε κόψει το ρεύμα. Πώς θα τους βρουν λοιπόν αυτούς τους ανθρώπους οι γιορτές; Έτσι πήρε μια μεγάλη απόφαση και τη συζήτησε με την οικογένειά του. Κάποια χρήματα που είχαν βάλει στην άκρη για να ψωνίσουν πράγματα για τα Χριστούγεννα, να τα αξιοποιήσουν διαφορετικά και να αγοράσουν τρόφιμα για το τραπέζι των εορτών των οικογενειών αυτών.

Επίσης, συμφώνησαν αυτά τα πακέτα να τα παραδώσει ο γείτονας και να μην αποκαλύψει τα ονόματα των αποστολέων και έτσι έγινε. Οι άνθρωποι αυτοί πήραν μια δόση χαράς μέσα από μια καλή πράξη ενώ όσοι έμαθαν το συγκεκριμένο περιστατικό στην γειτονιά είχαν να που μόνο τα καλύτερα για την οικογένεια.

Σίγουρα, αυτό είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε όλοι στο βαθμό βέβαια που μας επιτρέπει η τσέπη μας. Είναι καλύτερο να παραβλέψουμε μια δική μας υποδεέστερη ανάγκη για μια βασική ενός άλλου ατόμου.

Και μην ξεχνάτε… Κάντε μια καλή πράξη, αργά ή γρήγορα η ζωή θα σας την γυρίσει με τον τρόπο της πίσω… Αυτό άλλωστε πρεσβεύουν τα Χριστούγεννα!