Το χριστουγεννιάτικο χωριό έχει ξεκινήσει ήδη να στήνεται από τα συνεργεία του Δήμου και σύμφωνα με τις πρώτες εντυπώσεις που αφήνει στους Πατρινούς θα είναι το μεγαλύτερο και το πιο εντυπωσιακό των τελευταίων χρόνων.

Τα ξύλινα σπιτάκια που έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο της πλατείας Γεωργίου είναι περισσότερα από τα προηγούμενα χρόνια, μεγαλύτερα σε πλάτος και σε μήκος,  ενώ έχουν ένα ιδιαίτερο ύφος που θυμίζει έντονα «Αϊ Βασιλιάτικο χωριό».

Το όλο σκηνικό μοιάζει να έχει βγει από κάποιο παιδικό παραμύθι και σίγουρα ο Πέτρος Βρυώνης και τα μέλη του Καρναβαλικού Συνεργείου που έφτιαξαν αυτές τις κατασκευές που θα θαυμάσουμε τις επόμενες μέρες, έκαναν σημαντική δουλειά.


Το κάθε από αυτά τα ξύλινα σπιτάκια θα έχει τις δικές του κατασκευές και φιγούρες που θα φιλοξενούνται μέσα σε αυτά. Φιγούρες των Χριστουγέννων, αλλά και παιδικούς ήρωες παραμυθιών που έχουν αγαπήσει τα μικρά, αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά.

Έξω από τα σπιτάκια, έχουν ήδη τοποθετηθεί ξύλινοι πάγκοι και καθίσματα για τους επισκέπτες του χωριού, αλλά και για τις διάφορες δράσεις που θα γίνουν εκεί αυτές τις μέρες.

Θα υπάρχουν μικροί χιονάνθρωποι, καλικάντζαροι, μανιτάρια και διάφορες άλλες κατασκευές, ενώ σε ένα από αυτά τα σπιτάκια, όπως έχει γραφτεί από το patrasevents.gr θα υπάρχει και η φιγούρα του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, σε ρόλο παραμυθά, να διαβάζει παραμύθια στα μικρά παιδιά.

Η χριστουγεννιάτικη φάτνη θα στηθεί, πιθανότατα, σε κάποιο σημείο του χωριού, ενώ θα υπάρχουν και διάφορα άλλα ακόμα διακοσμητικά στοιχεία που θα δένουν αρμονικά με την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.


Στο κέντρο της πλατείας, μέσα στο χριστουγεννιάτικο χωριό θα τοποθετηθεί το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο, που θα έρθει από το Μάνεσι και το οποίο φωταγωγημένο θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην πλατεία Γεωργίου.

Εξάλλου, στο χωριό θα βρίσκονται αυτές τις μέρες, μουσικά σχήματα, σαλτιμπάγκοι, κουκλοθέατρο, χορωδίες του Δήμου, άνθρωποι ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες ή με άλλες χριστουγεννιάτικες φορεσιές που θα διαβάζουν παραμύθια στο μικρά παιδιά.

Παράλληλα, αυτές τις μέρες στην πλατεία Γεωργίου θα λειτουργούν εργαστήρια ζαχαροπλαστικής που θα προσφέρουν γλυκίσματα και διάφορες λιχουδιές στα παιδιά.

Σε κάθε περίπτωση, η πλατεία Γεωργίου, φέτος, θα είναι περισσότερο από ποτέ χριστουγεννιάτικη και φυσικά, ιδανική για τα παιδιά, τους πρωταγωνιστές αυτών των ημερών, ώστε να περάσουν όμορφες και ζεστές γιορτές μαζί με τους γονείς τους και τις οικογένειες τους.

Θυμίζουμε ότι τα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου χωριού θα γίνουν το απόγευμα του Σαββάτου, σε μία γιορτή που έχει ετοιμάσει ο Δήμος, ανάβοντας το δέντρο και φωταγωγώντας την πλατεία.