Μπορεί οι εργασίες που γίνονται για την διαμόρφωση και την ανακαίνιση των παιδικών χαρών στις πλατείες της Πάτρας να προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, όμως αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τους ανθρώπους στην Μαιζώνος, είναι το ενδεχόμενο βανδαλισμών.

Ήδη οι άνθρωποι του Δήμου είδαν κάποιες από τις νέες παιδικές χαρές που δημιουργήθηκαν να καταστρέφονται προτού καν τις χαρούν οι πολίτες της, ενώ έχουν πάρει και αρκετά μηνύματα για παρόμοιους κινδύνους για την μεγάλη παιδική χαρά της πλατείας Υψηλών Αλωνίων που είναι σχεδόν έτοιμη.

Το γεγονός, άλλωστε, ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα είναι έτοιμο το χριστουγεννιάτικο χωριό που έχει ξεκινήσει να στήνεται στην πλατεία Γεωργίου από το πρωί της Τετάρτης, με πρωτότυπες ξύλινες κατασκευές, τους προβληματίζει ακόμα περισσότερο σε ότι αφορά το θέμα των βανδαλισμών.

Γνωρίζουν καλά στην Μαιζώνος, ότι ο Δήμος δεν έχει την πολυτέλεια για να προσλάβει φύλακες που να φυλάνε αυτούς τους χώρους. Υπήρξαν σκέψεις για να βάλει φύλακες δημοτικούς υπαλλήλους στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων για την παιδική χαρά και στην πλατεία Γεωργίου για το χωριό που θα στηθεί, όμως εγκαταλείφθηκαν.

Υπάρχει έλλειψη προσωπικού, ενώ ο Δήμος έτσι και αλλιώς δεν διαθέτει φύλακες. Γι αυτό και η δημοτική αρχή θα έρθει σε επαφή με την τοπική ΕΛ.ΑΣ.  ζητώντας την συμβολή της για την προστασία των χώρων και το ενδεχόμενο τοποθέτησης ενός περιπολικού στο χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας Γεωργίου, τις νυχτερινές ώρες.

Από εκεί και πέρα το θέμα είναι της κάθε περιοχής και των πολιτών. Αυτό που ζητάνε στον Δήμο από τους περίοικους είναι να έχουν το νου τους και εφόσον δουν "βάνδαλους" να... ετοιμάζονται να κάνουν ζημιές, να τηλεφωνούν αμέσως την Αστυνομία, έτσι ώστε να παρέμβει.