Η Αχαΐα είναι ένας νομός με πολλές ομορφιές και γραφικά μέρη που μαγεύουν τον επισκέπτη. Δύο από αυτά είναι οι Αιγές και η Σελιάνα.

Οι Αιγές (πρώην Βλωβοκάς ή Βλωβοκά) είναι οικισμός του δήμου Αιγιαλείας του Νομού Αχαΐας και είναι κτισμένες ανατολικά της Πάτρας σε υψόμετρο 400 μέτρων.

Αποτελεί, μαζί με άλλα χωριά, όπως το Μοναστήρι και η Σελιάνα, ιδανικό προορισμό για μονοήμερη εκδρομή.


Το χωριό Σελιάνα (Αρχαία Φελλόη) είναι χτισμένο στην νοτιοανατολική πλαγιά της κοιλάδας του ποταμού Κριού σε υψόμετρο 720-750μ. και βρίσκεται στα ορεινά σύνορα των νομών Αχαΐας - Κορινθίας - Αρκαδίας. Απέχει 18 χλμ. από την σύγχρονη Αιγείρα-Ακράτακαι είναι πολύ κοντά στο Αίγιο.

Τα χαρακτηριστικά του οικισμού, είναι η πλούσια βλάστηση, τα αιωνόβια πλατάνια, οι πολλές πηγές, τα τρεχούμενα νερά, τα 60-70 πέτρινα σπίτια, που διασώζονται ακόμα, το μονότοξο πέτρινο γεφύρι (1895-1905) του ποταμού Κριού και άλλα πολλά...


Ο Ανδρέας, Γ. Μίντζας (mintzas view), την περασμένη Παρασκευή (2/12), βρέθηκε στα γραφικά αυτά χωριά και φωτογράφισε με το drone του τα τοπία.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, η φύση έχει κάνει πάλι τα μαγικά της και σας καλεί να εξερευνήσετε μέρη που θα σας συναρπάσουν από τα πρώτα λεπτά.