Sold out και στην Πάτρα έγιναν οι δύο προγραμματισμένες παραστάσεις (7 και 8 Δεκεμβρίου) για το μουσικοθεατρική παράσταση «Χειρόγραφο» της Χάρις Αλεξίου.

Ανταποκρινόμενοι στο τεράστιο ενδιαφέρον, προγραμματίσθηκε και μια έξτρα παράσταση την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα. Η προπώληση και για την παράσταση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει από το ταμείο του Θεάτρου Πάνθεον (Γούναρη 34 και Κανακάρη) και ηλεκτρονικά από την ticketservices.gr

Μετά τη συγκινητική υποδοχή από κοινό και κριτικούς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονικη, η Χάρις Αλεξίου έρχεται στην Πάτρα την Τετάρτη 7 και Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στις 9 μμ, (που είναι ήδη sold out) και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 6 μμ, για την οποία υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια, στο Θέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ , για να διηγηθεί και να τραγουδήσει στιγμές από την ζωή της που η ίδια έγραψε, στη μουσικοθεατρική παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης.


Μόνη στην σκηνή, άλλοτε μιλώντας κι άλλοτε τραγουδώντας, με το γέλιο και το δάκρυ να εναλλάσσονται, με συντροφιά ένα βιολοντσέλο, ένα πιάνο, ένα ακορντεόν και μια κιθάρα, η μεγάλη ερμηνεύτρια πιάνει το νήμα απ’τα παιδικά της χρόνια ως σήμερα και μας αποκαλύπτει πώς η μικρή Χαρίκλεια απ τη Θήβα έγινε η Χαρούλα όλης της Ελλάδας.

Εικόνες, μνήμες, λόγια που δεν έχουν ειπωθεί, στιγμές μιας ζωής, φυλαγμένα γράμματα, σημειώματα, όνειρα, εφιάλτες, προηγούμενες ζωές, έρωτες, χαμόγελα, συναυλίες, ταξίδια, οι άντρες, τα τραγούδια, ο πατέρας, η λύτρωση, τα θέλω, τα πρέπει, η γλύκα, το γέλιο, η μνήμη, το χώμα, η χαρά, το σώμα, η ψυχή, το μυαλό, η φωνή.

Μια προσωπική εξομολόγηση σε ένα Χειρόγραφο που συγκίνησε όσους το είδαν.

Το «Χειρόγραφο» ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά  και  θα ταξιδέψει σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.Μετά την τεράστια επιτυχία και στο Ισραήλ,  όπου πραγματοποιήθηκαν 4 παραστάσεις στις 28, 29 και 30 Νοεμβρίου και με την επιστροφή στην Ελλάδα, θα ερθει   στην Πάτρα, όπου στις 7 & 8 Δεκεμβρίου, στις 9 μμ και 9 Δεκεμβρίου στις 6 μμ  θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Πάνθεον.

Με την καινούρια χρονιά, το <Χειρόγραφο> θα συνεχίσει, το ταξίδι του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο-Ερμηνεία: Χάρις Αλεξίου

Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης

Σύνθεση κειμένων- επιλογή τραγουδιών: Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νανούρης

Μουσικοί:

Παναγιώτης Τσεβάς: ακορντεόν-πιάνο

Γιώργος Λιμάκης: Κιθάρα

Άρης Ζέρβας : Βιολοντσέλο

Σκηνικά: Δήμητρα Σπυρίδωνος

Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου

Ήχος: Μανώλης Ολλανδέζος

Φωτογραφίες: Ιωάννα Χατζηανδρέου,Bάσια Αναγνωστοπούλου, Γιάννης Πρίφτης.Φωτογραφία Αφίσας: Δημήτρης Βλάικος 

Παραγωγή: Lykos Productions- Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Εκτέλεση παραγωγής: area 51  - Δημήτρης Τουλιάτος

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων:

Τετάρτη 7/12 21:00 – SOLD OUT

Πέμπτη 8/12 21:00 – SOLD OUT

Παρασκευή 9/12 18:00

Εισιτήρια:  

Διακεκριμένη ζώνη: 23€,

Γενική είσοδος: 18€,

Μειωμένο: φοιτητικό, ΑΜΕΑ και ανέργων:14 €

Προπώληση:

Ταμείο Θεάτρου ΠΑΝΘΕΟΝ ( Γούναρη και Κανακάρη)

Τηλέφωνο: 2610 325778

Online: www.ticketservices.gr

Έγραψαν για το <ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ>:

«Πρώτη φορά ένα μάχιμο πρόσωπο του τραγουδιού μας, τολμάει να αποκαλύπτεται με τόσο τολμηρό τρόπο.Το θηρίο ανασαίνει πληγωμένο μπροστά σου.Η Χαρούλα είναι εδώ.»

tanea.gr Δημήτρης Μανιάτης

«Ένα δυνατό ψυχογράφημα.

Η Χάρις των χιλιάδων θεατών, μεγαλώνει σε 90 λεπτά μπροστά στα μάτια του κοινού.

Κανείς δεν έκρυψε τα δακρυσμένα μάτια. Αυτό το βράδυ ήταν εμπειρία.»

Καθημερινή Γιώτα Συκκά

Μια αληθινά σπουδαία τραγουδίστρια σε μια εξομολόγηση καρδιάς.

Φέρνει δάκρυα στα μάτια αλλά και γέλια μέχρι δακρύων. Σας προτείνω να σπεύσετε!

Real.gr Βασίλης Μπουζιώτης

«Ναι είναι ωραία η Αλεξίου, γιατί τολμάει και τσαλακώνεται, κατεβαίνει στα υπόγεια και ξανανεβαίνει στο φως.. Aπό εκείνες τις σπάνιες φορές που μετά το φινάλε της παράστασης το «έργο» σε ακολουθεί.»

tospirto.net Χάρη Ποντίδα

«Η Χάρις Αλεξίου είναι απλή – γι’ αυτό και είναι τόσο συγκλονιστική»

athinorama.gr Γιωργος Χαρωνίτης

«Είναι μια Ελλάδα. Να πας. Και να την ακούσεις. Αυτή η Χαρούλα είναι ντοκουμέντο»

musicity.gr Διονύσης Χριστόπουλος

«Πνοή θεού το Χειρόγραφο. Ποιος σπουδαίος καλλιτέχνης θα τολμούσε να βγει στην σκηνή και με τόση αυτογνωσία, να απογυμνωθεί μπροστά στο κοινό του, να καταρρίψει τον μύθο του για να μπορέσει να υποδυθεί με τόση καθαρότητα τον ίδιο του τον εαυτό; Μόνο η Χάρις Αλεξίου.»

avecnews.gr Λαμπριάνα Κυριακού

«Επιβάλλεται να το δεις! Ίσως είναι η πρώτη φορά που είδαμε πάνω στη σκηνή να διαδραματίζεται κάτι τόσο γενναίο και συγκινητικό από έναν τόσο μεγάλο καλλιτέχνη». onlytheater.gr Γεωργία Οικονόμου

«Μια παράσταση άκρως συναισθηματική, που μας έκανε να χαμογελάσουμε, να συγκινηθούμε, να νιώσουμε ότι ακουμπάμε τον άνθρωπο Χαρούλα»

monopoli.gr Νίκος Ρουμπής

«Mια θεατρική εξομολόγηση βγαλμένη από την ψυχή και η οποία χτυπάει τους θεατές κάθε ηλικίας και φύλου, κατευθείαν στο συναίσθημα»

culturenow.gr Αναστασία Ρίζου

“Δεν ήθελα με τίποτα να φύγει απ' το μυαλό μου αυτό που είχα μόλις παρακολουθήσει. Όσα διαδραματίζονται στο Χειρόγραφο δεν περιγράφονται, μόνο βιώνονται. Εύχομαι να κρατήσει για καιρό. Γιατί αξίζει –πρέπει– να το παρακολουθήσουν όλοι.”

avopolis.gr Μιχάλης Τσαντίλας

«Ίσως η πιο συγκινητική αφήγηση που μας έχει προσφέρει η Χάρις Αλεξίου»

e-tetradio.gr Γιώργος Μυζάλης

«Την είδαμε και τη λατρέψαμε περισσότερο.Η πιο δική μας Χαρούλα από ποτέ»

mytheatro.gr Κάτια Σωτηρίου

«Δε θες να τελειώσει! Ήταν συγκλονιστική, απολαυστική!»

mixgrill.gr Αννα Παπαδάκη

«Από το πρώτο λεπτό σε καθηλώνει, δε θες να τελειώσει. Μη την χάσετε.»

urbanlife.gr Λίνα Καλογερέα

«Προτείνω στους πολιτικούς και στους εκπαιδευτικούς μας να πάνε να δουν αυτήν την, παράσταση. Θα πάρουν όλοι γραμμή. Για το πώς μπορεί ο τόπος μας να γίνει καλύτερος.»

news27.gr Ιρις Ζαχμανίδη

«Είναι ένα Χειρόγραφο που θέλει αγάπη να το διαβάσεις και να το καταλάβεις και επειδή τη Χαρούλα μόνο την αγαπάμε θα μπορέσουμε να το καταλάβουμε. Και για αυτό, να την αποθεώσουμε.»

newpost.gr Ντέπυ Γκολεμά

«Η Χάρις ανέβασε την Αλεξίου στη θεατρική σκηνή…Μαζί τους μια χώρα ολόκληρη σιγοτραγουδά κι έτσι συγκινείται, ερωτεύεται, σμίγει, πληγώνεται, χωρίζει, νοσταλγεί, ελπίζει.»

aixmi.grΒαγγελης Λιακόγκονας

«Έφυγα με την παράσταση και ένοιωσα να κυκλοφορεί μέσα μου σαν καινούργιο αίμα. Αν η ψυχή είχε φωνή ένα είναι σίγουρο. Θα είχε την φωνή της Χαρούλας»

altsantiri.gr Λάκης Λαζόπουλος