Κοντά στην δημιουργία ενός νέου ξενώνα αστέγων βρίσκεται ο Δήμος Πατρέων, έχοντας προχωρήσει τις επαφές του, προκειμένου να μισθώσει κτίριο που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr το κτίριο αυτό βρίσκεται στην συμβολή της Γούναρη και της Μπουκαούρη, λίγα μέτρα πιο πάνω από την πλατεία Ομονοίας. Πρόκειται για μία ολόκληρη πολυκατοικία που έχει 70 περίπου διαμερίσματα, με δωμάτια άψογα εξοπλισμένα, τουαλέτες και μπάνια.

Το κτίριο αυτό είναι σε θέση να χωρέσει γύρω στα 180 με 200 άτομα και εφόσον η δημοτική αρχή προχωρήσει σε συμφωνία, εκεί θα στεγαστεί και το μεγαλύτερο μέρος των νέων κοινωνικών δομών του Δήμου.

Εκεί, δηλαδή, θα φιλοξενηθεί πιθανότατα, το Κέντρο Ημέρας Αστέγων και το Δημοτικό Υπνωτήριο, αλλά και οι δομές συσσιτίου του Δήμου Πατρών. Το κτίριο διαθέτει ένα μεγάλο υπόγειο, χωρητικότητας 600 τετραγωνικών μέτρων, ενώ δίνει την δυνατότητα για την δημιουργία μαγειρείων, αλλά και για την τραπεζαρία της δομής.


Το κτίριο ανήκει στην κυριότητα της Ιεράς Μονής Ομπλού με την οποία η δημοτική αρχή βρίσκεται αυτή την περίοδο σε διαπραγματεύσεις, προκειμένου να καθοριστεί η συμφωνία σχετικά με την τιμή του ενοικίου.

Η θέση που βρίσκεται είναι κατάλληλη για τον σκοπό που το προορίζει ο Δήμος, ενώ σε αυτό, εφόσον υπάρξει οριστική συμφωνία, πρόκειται να μετακομίσει και το γραφείο του Κοινωνικού Οργανισμού.  

Το νέο κτίριο του Δήμου για τους αστέγους θα αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες κοινωνικές δομές που υπάρχουν στην χώρα για τους άστεγους, ο αριθμός των οποίων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της δημοτικής αρχής πρόκειται να αυξηθεί κατά το νέο έτος, με  το «κύμα» των πλειστηριασμών που αναμένεται να ενεργοποιηθούν.