Σίγουρα όποιον και να ρωτήσουμε, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο, ποιο είναι εκείνο το παιχνίδι που σου φέρνει κατευθείαν στο μυαλό τα Χριστούγεννα, σίγουρα η απάντηση που θα πάρουμε είναι ο Καρυοθραύστης, εκείνο το ξύλινο στρατιωτάκι που στέκεται αγέροχα και νοιώθεις να σε προστατεύει από ο,τιδήποτε κακό.

Είναι παιχνίδι κλασσικό και... άκρως χριστουγεννιάτικο, είναι παιχνίδι το οποίο θα θυμίσει σε πολλούς τα παιδικά τους χρόνια και το οποίο θα ήθελαν με τη σειρά τους να το δωρίσουν στα δικά τους παιδιά. Είναι παιχνίδι που, στην αυθεντική του μορφή, δεν το βρίσκεις εύκολα στα καταστήματα, μέχρι που... ολόκληρη στρατιά από Καρυοθραύστες έκανε κατάληψη στο Μπιζζζ toys, στο αγαπημένο μας παιχνιδάδικο που πλέον έχουμε ακόμη ένα λόγο να το επισκεφθούμε αυτές τις μέρες!


Γιατί όμως ο Καρυοθραύστης έχει συνδεθεί με τα Χριστούγεννα;

Η ιστορία αναφέρεται στο δώρο που έκανε στη μικρή Κλάρα ο νονός της, την παραμονή των Χριστουγέννων σε μια μικρή Γερμανική πόλη. Ήταν ένας κινούμενος στρατιώτης, που λειτουργεί ως Καρυοθραύστης. Όταν η γιορτή τελειώνει και οι καλεσμένοι φεύγουν, η Κλάρα μπαίνει στο ήσυχο σαλόνι για να κοιμίσει τον Καρυοθραύστη. Καθώς το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, το κορίτσι αποκοιμάται και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μεγαλώνει μαγικά, όλα τα παιχνίδια, ανάμεσά τους και ο Καρυοθραύστης, ζωντανεύουν και ρίχνονται στη μάχη με μεγάλα ποντίκια που εισβάλλουν στο δωμάτιο. Τελικά ο Καρυοθραύστης κερδίζει τη μάχη και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκηπα. Και κάπως έτσι ξεκινά μια όμορφη και γλυκιά ιστορία...


Είναι από αυτά τα παιχνίδια που αξίζει να δωρίσετε στο παιδί σας γιατί πίσω του κρύβει μία πολλή όμορφη ιστορία, που μπορεί να περάσει πολλά διδάγματα. Τα πιτσιρίκια θα το λατρέψουν! Τα κορίτσια γιατί αγαπούν τους πρίγκηπες και τα αγόρια για το θάρρος και την τόλμη του! Επιπλέον, δεν παύει να είναι ένα πολύ όμορφο και εορταστικό στολίδι που μπορεί να μετατρέψει το σπίτι σας σε ολόκληρη παραμυθούπολη, να δώσει άλλη πνοή και να σας ταξιδέψει πίσω στα παιδικά σας χρόνια.

Δε λέμε καλά τα παιχνίδια με αυτοκίνητα, σούπερ ήρωες και τα λοιπά, αλλά τέτοιου είδους παιχνίδια μπορούν να εξάρουν στο μέγιστο τη φαντασία των παιδιών και να τα διασκεδάσουν όσο δε φαντάζεστε. 

Αξίζει λοιπόν, φέτος τα Χριστούγεννα, να κάνετε ένα ξεχωριστό δώρο στα αγγελούδια σας και που ξέρετε, μπορεί τα βράδια να συμβούν... μαγικά πράγματα στο σαλόνι σας!!!