Αναμπουμπούλα και αναστάτωση επικρατεί τον τελευταίο καιρό στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.  

Αιτία είναι τα τραπεζοκαθίσματα και τα όσα έχουν ακουστεί για το νέο κανονιστικό που σχεδιάζει η δημοτική αρχή, το οποίο θα έχει, σύμφωνα με τα όσα λέγονται, αρκετές αλλαγές στον συγκεκριμένο πεζόδρομο.

Αποκορύφωμα πάντως της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί ήταν αυτό που συνέβη με δύο από τα πιο γνωστά καταστήματα του πεζόδρομου (βρίσκονται δίπλα – δίπλα κοντά στον δρόμο της Γούναρη) όταν το πρωί της Παρασκευής, αναγκάστηκαν να μάζεψαν τα τραπεζοκαθίσματα που υπήρχαν κάτω από την στοά.

Το όλο θέμα λέγεται ότι έγινε μετά από καταγγελία που έκανε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση επαγγελματίας εστίασης που δραστηριοποιείται και αυτός στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και μάλιστα σε κοντινή απόσταση από τα δύο συγκεκριμένα καταστήματα.  

Σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα ο εν λόγω επιχειρηματίας τους τη… φύλαγε, όταν σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει τον είχαν «δώσει» για ένα πάσο.

Πάντως, το μάζεμα των τραπεζοκαθισμάτων από τα συγκεκριμένα καταστήματα, την στιγμή που ως γνωστόν τα περισσότερα μαγαζιά του πεζόδρομου έχουν τραπέζια κάτω από στοές, συζητήθηκε αρκετά από τον κόσμο και τους καταστηματάρχες, με αρκετούς να μιλούν για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Όπως και να έχει το όλο ζήτημα είναι χαρακτηριστικό της «ηλεκτρισμένης» ατμόσφαιρας που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.