Τι κι αν η θερμοκρασία πέφτει, ο καιρός είναι παγωμένος και ο χειμώνας μας δείχνει το... σκληρό του πρόσωπο;

Η θάλασσα δίνει πάντα μια ηρεμία στο τοπίο και δεν σκοπεύουμε να την απαρνηθούμε, μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούμε να βουτήξουμε στα νερά της.

Γι’ αυτό και βάζουμε μπρος για μέρη όπου μπορούμε να την απολαύσουμε αγναντεύοντας, ακόμη κι αν είναι σκοτεινή και άγρια.


Ναύπακτος

Ό,τι πρέπει για weekend, απέχοντας 20 λεπτά από την Πάτρα, η Ναύπακτος καταφέρνει να συνδυάσει και βουνό (για όσους προτιμούν τις ορεινές αποδράσεις το χειμώνα), αλλά και θάλασσα, για τους πιο ρομαντικούς, αυτούς που αναζητούν τη θέα της ακόμη κι όταν η εποχή της «κλέβει» τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στη Ναύπακτο μπορείτε να κάνετε βόλτες στο ενετικό κάστρο στο λόφο πάνω από την πόλη, να περιηγηθείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια της και να σεργιανίσετε στο λιμάνι. Κι αν θέλετε να αλλάξετε παραστάσεις, η πανέμορφη ορεινή Ναυπακτία με τα 43 χωριά της, σας περιμένει…


Πάργα

Μπορεί να απέχει αρκετά χιλιόμετρα από την Πάτρα, η όμορφη αυτή πόλη όμως, στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας έχει μια ποιοτική ομορφιά που δεν χάνεται στο κρύο.

Στην Πάργα θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε νησί των Επτανήσων, με τα λιθόστρωτα δρομάκια, το πράσινο, τις ανθισμένες γειτονιές, την επτανησιακή αρχιτεκτονική και την όμορφη θάλασσα, ενώ από το ενετικό της κάστρο του 14ου αιώνα θα απολαύσετε εκπληκτική θέα σε όλο το Ιόνιο. Για ακόμη περισσότερο μαγευτικό τοπίο, περάστε μια βόλτα από το εκκλησάκι του Αι Σώστη κάτω από το βράχο, πάνω από την ομώνυμη παραλία. Περίπου 5 χιλιόμετρα βόρεια της Πάργας σας περιμένει και το Κάστρο του Αλή Πασά, σε ένα ύψωμα ανάμεσα από τα χωριά Ανθούσα και Αγιά.


Μονεμβασιά

Ιδανικός προορισμός για ρομαντικούς, που θέλουν να κλειστούν σε μια καστροπολιτεία, να αγναντεύουν τη θάλασσα, να περπατούν χέρι-χέρι στα σοκάκια και να μην τους ενοχλεί κανείς.

Στη Μονεμβασιά, φροντίστε να ανηφορίσετε προς την ολάνθιστη και ακατοίκητη Άνω Πόλη, όπου θα δείτε τις κατοικίες των αρχόντων και των οικογενειών των εκάστοτε κυριάρχων, λιθόστρωτα δρομάκια, βυζαντινές εκκλησίες, όλα σε ένα μαγικό σκηνικό που θα προκαλέσει πολλά «κλικ» στη φωτογραφική σας μηχανή. Αν συνεχίσετε να ανεβαίνετε, θα φτάσετε μέχρι το Ναό της Αγίας Σοφίας, μια από τις ωραιότερες εκκλησίες της χώρας μας, στο ψηλότερο σημείο της Άνω Πόλης, με υπέροχη θέα την απέραντη θάλασσα.