Παραστάσεις και ταινίες για όλα τα γούστα και για όλες τις ηλικίες, καθώς και μια έκθεση ζωγραφικής, περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου.

Επιλέξτε αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο και περάστε αυτό το διήμερο... εναλλακτικά.


Έκθεση Ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη

Έργα των Στέφανου Δασκαλάκη, Μιχάλη Μαδένη και Γιώργου Ρόρρη, θα φιλοξενούνται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών από την προσεχή Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 έως και το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017. 

Πρόκειται για έργα τριών ξεχωριστών δημιουργών μέσα από την έκθεση των οποίων η Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών , συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος της, στοχεύοντας στην ενίσχυση της εικαστικής έκφρασης. 

Κυρίαρχο στοιχείο της έκθεσης - η οποία άνοιξε τις πύλες της τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 8.00 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 - ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας των έργων.

Τα έργα της έκθεσης παραχωρήθηκαν ευγενώς από την Εθνική Πινακοθήκη ‐ Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το Μουσείο Βορρέ, τους συλλέκτες Μαρίνα Λαμπράκη‐Πλάκα (Διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης), Σωτήρη Φέλιο, Θανάση Μιχαηλίδη, Γιώργο και  Αλίνα Δημαράκη

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές ξεναγήσεις για το κοινό από τους ίδιους τους δημιουργούς τις εξής ημερομηνίες 

*Δευτέρα 14 Νοεμβρίου Από τον ζωγράφο Μιχάλη Μαδένη, στις 19.00

*Δευτέρα 28 Νοεμβρίου Από τον ζωγράφο Γιώργο Ρόρρη, στις 19.00

*Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου Από τον ζωγράφο Στέφανο Δασκαλάκη, στις 19.00

Την έκθεση επιμελείται ο ζωγράφος Νίκος Καλατζής.

"Ποιoς σκότωσε τον William" στο Θέατρο Αγορά

Η θεατρική ομάδα Πάτρας «Υποκριτές» ξαναχτυπά με την θεότρελη κωμωδία της Λίλιαν Δημητρακοπούλου "Ποιός σκότωσε τον William" σε σκηνοθεσία Μιλτιάδη Παπλά.

Ένας Δημοτικός θίασος της συμφοράς επιχειρεί να ανεβάσει το κλασικό αριστούργημα του William Shakespeare Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Μισή ώρα πριν από την παράσταση κανείς δεν είναι έτοιμος. Η σκηνοθέτης αλκοολική, η Ιουλιέτα στην κλιμακτήριο, ο Ρωμαίος με λουμπάγκο τα σκηνικά υπό κατάρρευση μετατρέπουν το κλασικό δράμα σε ξεκαρδιστική κωμωδία.

Θα τα καταφέρουν; Ένα έργο ύμνος στον ερασιτέχνη, μιας και οι «Υποκριτές» διακωμωδούν τον ίδιο τους τον εαυτό. Μια παράσταση που αποτελεί ότι καλύτερο για τα 5 χρόνια "Υποκριτές". Η παράσταση ανεβαίνει στο θέατρο «Αγορά» (Καραϊσκάκη 149) από 16 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου, κάθε μέρα, εκτός Τρίτης και Πέμπτης, στις  21.00. 

Τηλέφωνο κρατήσεων 6989-919121 από τις 12 το πρωί έως τις 21.00 κάθε μέρα και στο θέατρο μετά τις 20.00 τις ημέρες των παραστάσεων. Τιμή εισιτηρίου 10€ και 8€ για ανέργους, φοιτητές και θεατρικές ομάδες. 

Να σημειωθεί ότι οι δύο πρώτες παραστάσεις δίνονται παραδοσιακά όλα αυτά τα χρόνια για το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, που στηρίζει τις προσπάθειες των Υποκριτών όλα αυτά τα χρόνια.


Ποιός σκότωσε τον William της Λίλιαν Δημητρακοπούλου σε σκηνοθεσία Μιλτιάδη Παπλά

Παίζουν: (με σειρά εμφάνισης)

Μαρία Ανδρικοπούλου, Ελένη Καραλή-Σαρακίνη, Άλκης Σαρακίνης, Σπύρος Τουμπλάρης, Γεωργία Μυλωνά, Θέμιδα Ιωάννου, Σταυρούλα Παναγιωτοπούλου, Γιώργος Νταλιάνης, Σταύρος Σολακάκης, Δημήτρης Γεωργόπουλος, Θανάσης Τσέρης, Αναστασία Μαργαρίτη, Ιωάννα Κώστα, Ηλίας Γιαννιάς

Συντελεστές:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Μιλτιάδης Παπλάς

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ Μάχη Αντωνοπούλου,Ιουλία Ανδρικοπούλου, Μαρία Γεωργακοπούλου

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ Βίκυ Αγόρα

ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ -ΑΞΕΣΟΥΑΡ Νατάσα Ντότσικα, Στέλιος Τόμπρος, Βίκυ Αγόρα. 

ΡΑΦΗ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΩΝ Νίκη Αντζουλάτου

ΣΚΗΝΙΚΑ Ασημάκης Στρατογιάννης ,Βασίλης Ρουτζομάνης.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ Ασημάκης Στρατογιάννης ,Βασίλης Ρουτζομάνης, Θόδωρος Διαμαντόπουλος, Παρασκευάς Βούλγαρης.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Νίκος Ιωάννου. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μιλτιάδης Παπλάς.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Αλέξης Σακελλαρόπουλος, Μιλτιάδης Παπλάς.

ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ Ιουλία Ανδρικοπούλου.

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Θέμιδα Ιωάννου.

ΤΑΞΙΘΕΣΙΑ Ντάνη Ντότσικα ,Ηλιάννα Γιαννακοπούλου, Μαρία Γεωργακοπούλου, Κατερίνα Καυκά, Χρήστος Παπαδόπουλος.

ΜΑΚΙΓΙΑΖ Νατάσα Ντότσικα.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΩΝ Στράτος Λυμπερτός.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ φωτογραφική ομάδα CLICKA.

VIDEO CLIP Κώστας Φασουλάς.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΧΟΡΗΓΙΩΝ Νίκος Κωνσταντακόπουλος.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ Θεατρική Ομάδα Πάτρας Υποκριτές.

"Χωρίς Παπούτσια" στις Γραμμές Τέχνης

Ολόφρεσκη και… ξυπόλυτη έρχεται τον Νοέμβριο στις Γραμμές Τέχνης, η θεατρική ομάδα του «Ρεφενέ».

Το ερασιτεχνικό σχήμα που με την σταθερή του παρουσία στα θεατρικά δρώμενα της Πάτρας έχει γράψει στην δική του σελίδα πάνω στην τοπική θεατρική σκηνή, έχοντας δημιουργήσει τους δικούς του φίλους, ανεβάζει φέτος το έργο «Χωρίς Παπούτσια».

Πρόκειται για ένα έργο που βασίζεται στο πρωτότυπο κείμενο της Μαρίζας Γεωργαλάς και ανεβαίνει στο σκηνή του πολυχώρου Γραμμές Τέχνης, στην οδό Μαιζώνος. Τη μουσική της παράστασης επιμελείται η Πέπη Γαλανοπούλου, ενώ οι πρόβες και η δουλειά για τα μέλη της θεατρικής ομάδας ήδη έχουν ξεκινήσει.

Δείτε τα βίντεο από το promotion της νέας παραγωγής του «Ρεφενέ».


Xωρίς παπούτσια -Ρεφενέ 2016

"Οι Μικροαστοί" στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας παρουσιάζει στην Κεντρική του Σκηνή το έργο του Μαξίμ Γκόρκι Οι Μικροαστοί σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00.

Οι Μικροαστοί του Μαξίμ Γκόρκι, είναι ένα έργο ρεαλιστικό και ταυτόχρονα αλληγορικό. Εκφράζει ιδέες, κοινωνικές ζυμώσεις και ανακατατάξεις που είχαν αρχίσει να εμφανίζονται από τις αρχές του περασμένου αιώνα και να καταχτούν το λαό.

Αποκαλύπτει τη σύγκρουση ανάμεσα στις παλαιότερες γενιές και τις καινούργιες, ανάμεσα στους μικροαστούς με παρωχημένες ιδέες και τους νέους μέσα από τη διανόηση, με ένα νέο επαναστατικό πνεύμα.


Οι ήρωες είναι πρόσωπα της καθημερινής ζωής αλλά και σύμβολα. Ταξικές δυνάμεις της κοινωνίας σε αντίθεση και σύγκρουση.

Από τη μια πλευρά οι μικροαστοί, περιχαρακωμένοι στην οικογενειακή εστία, πνιγμένοι στις προκαταλήψεις, αμέτοχοι, αντιδραστικοί, χωρίς παιδεία,  με μοναδική τους έννοια το προσωπικό τους συμφέρον και την καλοπέραση.

Εμμένουν στον ατομικισμό τους , κι από την άλλη ένας ολόκληρος κόσμος αρχίζει να αφυπνίζεται, με νέες ιδέες , να διαφοροποιείται συνειδητά ή ασυνείδητα, από την αστική και μικροαστική τάξη διεκδικώντας μία καλύτερη ζωή.

Οι μικροαστοί, μέσα στη ζύμωση και το στρόβιλο των γεγονότων, μέσα στις νέες φιλοσοφικές και ιδεολογικές αναστροφές, μέσα στο χάος που τελικά επικρατεί στις σχέσεις ανάμεσα σε αυτούς, στα παιδιά τους και τον έξω κόσμο, αντιδρούν παράλογα, απελπισμένα, χωρίς να αντιλαμβάνονται την επερχόμενη καταστροφή…


Συντελεστές

Μετάφραση: Λυκούργος Καλλέργης

Προσαρμογή-Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκος

Σκηνικά-Κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου

Μουσική: Σοφία Καμαγιάννη

Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Αλεξανδράκη

Διανομή:

Μπεσσέμενωφ: Κώστας Καζάκος

Ακουλίνα: Μελίνα Βαμβακά

Πιοτρ: Αλμπέρτο Φάις

Τατιάνα: Κοραλία Καράντη

Νηλ: Αντώνης Καραστεργίου

Περτσίχιν: Διονύσης Βούλτσος

Πόλια: Γεωργία Σωτηριανάκου

Έλενα: Βίκυ Μαραγκάκη

Τέτερεφ: Φάνης Δίπλας

Σίσκιν: Γεράσιμος Ντάβαρης

Τσβετάιεβα: Ήρα Ρόκου

Στεπανίντα: Ιωάννα Στεφανάτου

Γιατρός: Περικλής Βασιλόπουλος

Ινφο

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Πρώτη παράσταση 3 Δεκεμβρίου 2016.

Παραστάσεις:

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00

Κυριακή στις 19:00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 ευρώ

Φοιτητικό: 10 ευρώ- Ομαδικό και άνω των 65 ετών : 10 ευρώ

Ανέργων –ΑΜΕΑ 5 ευρώ

Θεατρολόγοι: ατέλεια

Πληροφορίες-Κρατήσεις 2610 273613-

www.dipethepatras.gr

www.ticketservices.gr

«Ο Καραγκιόζης στο εργαστήρι του Άη-Βασίλη» στο Περί Σκιών

Οι γιορτές των Χριστουγέννων ήρθαν και το Περί Σκιών (Νόρμαν 20, Αγ. Διονύσιος, Πάτρα) φοράει τα γιορτινά του και ετοιμάζεται για το εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων λίγο πριν αποχαιρετίσει το 2016.

Αυτό το Σαββατοκύριακο το Θέατρο Σκιών Χρ. Πατρινός θα παρουσιάσει στο Περί Σκιών  την εορταστική Χριστουγεννιάτικη παράσταση «Ο Καραγκιόζης στο εργαστήρι του Άη-Βασίλη».

Η εορταστική ζεστή παράσταση, στο πνεύμα των ημερών με τον Καραγκιόζη να  φοράει τα γιορτινά του ντυμένος Αη-Βασίλης και να μοιράζει δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου από το εργαστήρι παιχνιδιών, τα καλικαντζαράκια και οι ήρωες του μπερντέ να χαρίζουν γέλιο, χαρά και αισιοδοξία.  

Και μόνο για τρείς παραστάσεις:  το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 στις 12:00  το πρωί και στις 6:00 το απόγευμα στο Περί Σκιών ενώ θα κληρωθούν και παραδοσιακές φιγούρες.

Παραστάσεις

Σάββατο 3/12 στις 6:00 το απόγευμα

Κυριακή 4/11 στις 12:00 το πρωί και στις 6:00 το απόγευμα

Τιμή εισιτηρίου: 5 € γενική είσοδος

Τηλ. Κρατήσεων θέσεων: 6977355402, 6934254616, 261045232


Ster Cinemas

Τέλος, για τους λάτρεις του κινηματογράφου προτείνουμε Ster Cinemas στη Veso Mare, όπου προβάλλονται ταινίες για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα.

Για να δείτε ποιες ταινίες παίζονται, καθώς και το πρόγραμμα, πατήστε εδώ.