Η έκθεση σύγχρονων δημιουργών που πραγματοποιείται στην Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, όχι μόνο παρουσιάζει μεγάλη επιτυχία σε ότι αφορά την προσέλευση του κοινού, αλλά φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία της αλλαγής της σχέσης των Πατρινών με την εικαστική τέχνη και την ζωγραφική.

Τα έργα του Γιώργου Ρόρρη, του Μιχάλη Μαδένη και του Στέφανου Δασκαλάκη που φιλοξενούνται αυτές τις μέρες στην Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών έχουν φέρει σε επαφή τους Πατρινούς με τους τρεις αυτούς κορυφαίους εκπροσώπους της παραστατικής ζωγραφικής, δίνοντας τους ταυτόχρονα την δυνατότητα να… διαπραγματευτούν εκ νέου με το σύνολο της σύγχρονης τέχνης.

Το patrasevents.gr βρέθηκε εκ νέου στην Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της ξενάγησης του κοινού στα έργα του Γιώργου Ρόρρη. Ξεναγός και αυτή τη φορά (μια ακόμα καινοτομία της έκθεσης) ήταν ο ίδιος ο δημιουργός, ο Γιώργος Ρόρρης, με τον οποίο το patrasevents.gr μίλησε μαζί του, λίγο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.


Ο Γιώργος Ρόρρης που θεωρείται ο πιο "αναγνωρίσιμος" εικαστικός της σύγχρονης γενιάς στο ευρύ κοινό, έχοντας δεκάδες έργα του στην Εθνική Πινακοθήκη, ένας δημιουργός που φημίζεται για τα πορτραίτα του, μίλησε για το πώς βλέπει ο ίδιος την μεγάλη προσέλευση του κόσμου, αλλά και την σχέση της Πάτρας με την ζωγραφική.

Στα όσα μας είπε δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άψογη διοργάνωση της έκθεσης, αλλά και στην εξίσου άψογη, από πλευράς φιλοξενίας, Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, τονίζοντας για ακόμα μία φορά το σημαντικό έργο των υπαλλήλων της.


Ο δημιουργός με τον εικαστικό επιμελητή και «ψυχή» της έκθεσης, Νίκο Καλατζή, αλλά και την υπεύθυνη της Δημοτικής Πινακοθήκης, Γιάννα Παναγοπούλου