Ο τσολιάς που εντυπωσίασε τον φωτογράφο του Ομπάμα, κατά τη διάρκεια του επίσημου ταξιδιού του απερχόμενου προέδρου των Η.Π.Α στην Ελλάδα και οι φωτογραφίες του έκαναν το γύρο του κόσμου, είναι ο Καλαβρυτινός Παναγιώτης Σκόνδρας.

Η Δούκισσα Νομικού συνάντησε τον Εύζωνα που έκλεψε τις εντυπώσεις. «Έχω καταλάβει τι γίνεται τώρα από τους φίλους μου και τα social media. Μου κάνουν πλάκα και μου λένε ότι είναι υπερήφανοι για μένα», είπε ο Παναγιώτης Σκόνδρας. 

Εκείνη τη στιγμή κατάλαβε ότι εντυπωσίασε τον Μπαράκ Ομπάμα και τον φωτογράφο του; «'Οχι γιατί εκείνη τη στιγμή ήμασταν σε ακινησία, οπότε έβλεπα απλά φιγούρες να περνούν δεξιά και αριστερά. Είδα απλά μία φιγούρα με πολλά άτομα μαζί. Ήμουν σε ακινησία, ούτε τα μάτια μου δεν μπορούσα να κουνήσω! Το κατάλαβα μετά όταν πήγα σπίτι! Είδα τις ειδοποιήσεις μου στο Facebook και ήταν πάρα πολλές», απάντησε.

«Είχες γίνει viral», του είπε η Δούκισσα. «Ναι! Εγώ στην ουσία δεν έκανα κάτι. Την υπηρεσία μου έκανα!», είπε ο Παναγιώτης Σκόνδρας.

Πώς πήρε την απόφαση να υπηρετήσει ως Εύζωνας; «Είναι πολύ τιμητικό και το ήθελα από μικρός. Πάντα έβλεπα τους Εύζωνες και τους θαύμαζα!...Και για να συνεχίσω μία άτυπη παράδοση της οικογένειας. Ήταν και ο αδερφός μου εδώ και ο πατέρας μου και ο παππούς μου παλαιότερα», απάντησε.