Με συναισθήματα οργής, απογοήτευσης ακόμη και ντροπής αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία την πορεία της χώρας - κάτι που έχει αντανάκλαση και την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα - όπως αποτυπώνεται στο Πολιτικό Βαρόμετρο Νοεμβρίου της Public Issue.

Στην μηνιαία δημοσκόπηση, που δεν έχει ερώτημα πρόθεσης ψήφου, ο Πρωθυπουργός έχει υποστεί βαθύ τραύμα στην δημοτικότητά του ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται μακράν τόσο στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργία όσο και στην δημοφιλία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαθέτει 45% θετικές γνώμες ενώ ο Πρωθυπουργός μόνο 24% και έρχεται πέμπτος στην σχετική κατάταξη πολιτικών αρχηγών, πίσω από τον Β. Λεβέντη.

Επίσης, το 42% θεωρεί ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 22% που πιστεύει το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα.

Κυβέρνηση της ΝΔ προτιμά για την χώρα το 32% έναντι μόλις 14% που επιλέγει την σημερινή. Ένας στους δύο πάντως (52%) δηλώνει «καμία από τις δύο»

Μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις στο ερώτημα αν χρειάζονται εκλογές: Το 53% τάσσεται κατά και το 45% υπέρ.

Τα συναισθήματα των ερωτηθέντων για την κατάσταση στη χώρα είναι ιδιαίτερα αρνητικά.

Το 28% δηλώνει οργή/αγανάκτηση, το 25% απογοήτευση και το 19% ντροπή.

Επιπλέον, 9 στους 10 (88%) πιστεύουν πως η Ελλάδα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 8% πιστεύει ότι πηγαίνει σε σωστή.

Το 58% των πολιτών, όταν ρωτήθηκε για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές και το χρέος δήλωσε πως η χώρα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους δανειστές για να πληρώσει το μικρότερο μέρος του χρέους.

Ενδιαφέρον έχει η άποψη του 25% των ερωτηθέντων που έκαναν λόγο για στάση πληρωμών προς τους δανειστές, όπως επίσης και το μικρότερο ποσοστό (9%) των πολιτών που εκτιμούν πως η Ελλάδα οφείλει να συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα του Μνημονίου και να πληρώσει το χρέος της.