Το βιβλιοπωλείο Discover your Way και οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Μάνου Ελευθερίου με τίτλο «Φαρμακείον Εκστρατείας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Βυζαντινό» ( πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου 106, τηλ.: 2610 243000).

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Νίκος Δερτιλής, Ελένη Καλατζοπούλου. 

Συμμετέχει το Μουσικό Εργαστήρι του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πάτρας.
Μαρία Ρούτση (φωνή)
Νίκος Μπαλής (φωνή- κιθάρα)
Γιώργος Παπαγεωργίου (μπουζούκι)
Γιώργος Μπαράκος(κρουστά)
Ρεγγίνα Σοφού (βιολί)

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ένα μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή έναν ηλικιωμένο συγγραφέα που επιστρέφει στη γενέτειρά του κι ακολουθεί εικόνες, σκιές, μυρωδιές αναζητώντας τα φάρμακα που χρειάζονται όσοι πάσχουν από αναμνήσεις και μοναξιά.
Κουβεντιάζει με ζώντες και τεθνεώτες, μονολογεί κι αφηγείται μονολόγους άλλων μοναχικών ανθρώπων, που οι φωνές, οι αλήθειες κι οι φαντασίες τους συνθέτουν έναν θεατρικό μονόλογο για μια χειμαρρώδη ζωή που κύλησε και κυλάει πάνω στις ράγες του Φαρμακείου εκστρατείας, του πιο ποιητικού από τα πεζά κείμενα του Μάνου Ελευθερίου.

Λίγα λόγια για τον Μάνο Ελευθερίου
Ο Μάνος Ελευθερίου γεννήθηκε στην Ερμούπολη. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, ποιητικές συλλογές, τόμους με πεζά, λευκώματα και τέσσερις τόμους για το «Θέατρο στην Ερμούπολη τον 20ό αιώνα, 1901-1921», καθώς και την ανθολογία Ερμούπολη, Μια πόλη στη λογοτεχνία (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, 2004). Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2005 για το μυθιστόρημά του O καιρός των χρυσανθέμων (METAIXMIO, 2004). 
Ως στιχουργός έχει στο ενεργητικό του περίπου 400 τραγούδια και συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους έλληνες συνθέτες. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έχουν κυκλοφορήσει τα μυθιστορήματά του Η γυναίκα που πέθανε δύο φορές (2006), Ο άνθρωπος στο πηγάδι (2008) καθώς και η συλλογή διηγημάτων του Η μελαγχολία της πατρίδας μετά τις ειδήσεις των οκτώ (2007). Επίσης το φθινόπωρο του 2010 κυκλοφόρησαν η ποιητική του συλλογή Ο νοητός λύκος καθώς και ο θεατρικός μονόλογος Ο γέρος χορευτής.
Το 2013 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη) για το σύνολο του έργου του.